Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Frida: I Don Quijotes fotspår...

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Frida: I Don Quijotes fotspår...

2016-06-08

Inte visste jag att en liten folder som jag fick i min hand för något år sedan skulle öppna mitt historiska intresse och få mig att sitta i timmar och studera historien som börjar i Almagro i Andalusien och föra mig till Macchu Pichu i Peru.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Frida Hansson
e-post: [email protected]


Som vanligt när jag blir intresserad så gräver jag verkligen djupt och det resulterade i en ny utfärd som jag absolut måste göra och denna gång i Riddaren av den sorgliga skepnadens fotspår. Don Quijote de la Mancha romanen som Miguel de Cervantes skrev 1605.

Inte visste jag att boken tilldrar sig i ”mina” trakter och att odjuren Don Quijote så oförtröttligt kämpade emot står och väntar på mig i Campo de Criptana . Förr fanns 34 vindmöllor men endast 17 återstår.

Inte visste jag att några av de stora upptäcktsresande och conquistadorer kom från dessa sydliga andalusiska trakter och det var den upptäckten som förde mig vidare i mitt googlande till Peru och Machu Picchu. En helt fantastisk magisk plats som de aldrig lyckades hitta, fast de var väldigt nära att upptäcka staden som sedan i fyra århundraden låg gömd, glömd och övergiven i djungeln innan den återupptäcktes av några lokala bönder när en skogsbrand bröt ut och avtäckte delar av berget 24 juli 1911. Jag besökte denna plats 2004 under en månadslång ”andlig” rundresa genom Peru med heliga Inkaplatser och även initieringar med schamaner.
 
Inte visste jag heller att Andalusien har så mycket spännande historia och mycket av detta har jag ännu inte upptäckt, vilket gör mig glad att veta att mycket mer väntar på mig. Kanske är det mitt historiska intresse som omedvetet lockat mig till Andalusien.

Sedan 1972 (två veckor charterresa) har jag otaliga gånger hamnat i Spanien, fast jag aldrig gillat landet. Jag har bussluffat runt, tågluffat och åkt med husbil. Jag har vandrat åttio mil på pilgrimsleden El Camino från Saint-Jean-Pied-De-Port till Santiago de Compostela under sex helt fantastiska veckor med underbara upplevelser och möten. Ändå förstod jag aldrig varför jag ständigt återkom till Spanien.
Nu när jag ser tillbaka inser jag att alla dessa besök i Spanien nog var en förberedning att upptäcka Andalusien och kanske framför allt att jag skulle hitta mitt Paradis här i Almuñécar.
Jösses så många fantastiska ställen jag skal besöka och det kommer att ta många år och massor av intressant läsning.

Almuñécar blir inte av med mig så lätt.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255