Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Historien om Tompas Bodega

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Historien om Tompas Bodega

2016-06-08

Jag, Kicki Björnfot, startade mitt första företag när jag var 23, ett vandrarhem i Gullspång. Därefter har jag drivit en vägkrog, tre golfrestauranger, en klädaffär och ett litet hotell, allt i norra västra Götaland. För sju år sedan, ganska exakt, träffades Tomas och jag, då hade jag det lilla hotellet med 10 rum och restaurang i Hova samt en golfkrog i Mariestad. Tomas som arbetat 23 år för Ericsson, hade nyligen återvänt hem till Sverige efter ett drygt 7 år långt projekt i Dubai.


Version för utskrift Skicka till en vän

Tomas hamnade i restaurangbranschen helt utan erfarenhet och hjälpte mig med det mesta på hotellet…allt utom att laga mat. Jag är utbildad kock så där klarar jag mig själv. För mycket jobb och nära den sk ”väggen”, bestämde jag mig för att sälja och bli anställd.

Vi hamnade uppe i Åre som säsongsjobbare och fick samtidigt åka skidor vilket vi båda har som passion. Därefter kom vi till Stockholm och efter att ha varit på en matmässa kom vi underfund med att vi båda var utan jobb och ville inte tillbaka till ”landet”. Så vi stannade, och fick båda jobb på Radisson Blu Royal Viking, jag som köksansvarig i frukostköket och Tomas på natten i receptionen. Efter en tid började vi tröttna på att mötas i dörren på jobbet och började söka efter något att driva tillsammans. Vi hittade det perfekta stället..i Norge.

Ägaren till ett litet hotell ville ha någon som drev restaurang och hotellet….sagt och gjort, vi packade våra väskor och drog till en av världens vackraste platser på jorden ….Sunnmörsalperna. Dock blev inte allt som vi tänkt oss och efter två år bestämde vi oss för att hitta något nytt att driva tillsammans, det gick riktigt bra att vara tillsammans ”24/7”…så bra att vi gifte oss under tiden i Norge.
 
Valet av just Solkusten kommer sig av att jag har en dotter som jobbat inne i Puerto Banus och Tomas har en kusin som har lägenhet i Atalaya. Så det har blivit några semestrar i området. På vår senaste semester började vi titta efter en restaurang som passade våra förutsättningar. Vi valde att leta inne i Marbella där det är rörelse året runt.

Vi hittade en restaurang som vi bestämde oss för att köpa men medan vi avslutade Norge, hann ägaren sälja “vår” restaurang i Marbella. Plötsligt stod vi utan restaurang i Spanien och utan verksamhet i Norge. Vi beslöt att packa bilen med hund och de kläder vi behövde några veckor framåt, i jakten på en ny restaurang att köpa, det var nu eller aldrig. Vi löpte gata upp och gata ner i 4 veckor innan vi hittade ”Tompas Bodega”….efter tre veckor med målning och tapetsering mm. slog vi upp portarna till påsken 2016.….och här är vi nu!

Inriktningen på vår meny är övervägande svensk och vi har myntat ordet ”Swapas” som är en förkortning av “Swedish tapas”. Hittills är det toast skagen och våra hemlagade köttbullar med äkta potatismos som är populärast bland gästerna, oavsett nationalitet.

En ny populär rätt på A la carten är vår räkmacka med handpillade räkor. Jag lagar all mat från grunden och vi har dagens rätt, ”plato del dia”, på vardagar. Catering är också möjligt.

Vårt nästa evenemang är midsommar då vi hoppas få fullbokat till vår midsommarbuffé. Sedan kommer augusti och kräftsäsongen.

Vi har i dag öppet mån-lör med ”vilodag” på söndagar. Vi har storbildsskärm där vi kommer att visa lite större sporthändelser som tex Sveriges matcher i fotbolls-Em samt OS mm och i samband med det få användning av vår nya grill. Följ oss på Facebook för senaste nytt.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255