Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hälsa: Ögontest med tio viktiga steg

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Ögontest med tio viktiga steg

2016-04-12

Regelbunden synundersökning är det enklaste och bästa sättet att ta god hand om ögonen och synen. Förutom att ta reda på om du behöver synkorrigering kan optikern upptäcka tecken på andra sjukdomar. Vi rekommenderar att du undersöker synen vartannat år.


Version för utskrift Skicka till en vänSpecsavers Opticas firar 10-årsjubileumi Spanien i år och vill därför dela med sig tio steg som kan inkluderas i en synundersökning:

1 - En tonometer mäter trycket i ögat där optikern blåser en liten puff av luft på vardera öga. Luftpuffen studsar tillbaka mot instrumentet och en mätning görs av trycket i respektive öga. Detta är en viktig test eftersom högt tryck kan betyda början av glaucoma (grön starr).

2 - Autorefraktor - du tittar in i ett instrument som ger ett elektroniskt, ungefärligt värde på ditt synfel.

3 - Hälsa och livsstilsomdöme, du får svara på frågor om din och din familjs hälsa, ditt arbete och din livsstil. Det är viktigt att förstå dina synbehov, speciellt om du har ett specifikt problem.

4 - Retinoscope studsar en ljusstråle mot bakre delen av ögat och tillbaka in i instrumentet. Olika linser fokuserar den reflekterande ljusstrålen tills den är beständig och det ger en nära indikation på vilket recept som behövs. En mycket exakt mätning som används för småbarn och för de som inte kan beskriva hur klart de ser.

5 - Testtavlan använder optikern för att finjustera sina resultat, du får läsa genom linser med olika styrka tills dess att du har den bästa möjliga klara synen. Resultaten kan ofta variera mellan dina ögon och de testas därför individuellt innan de till sist testas tillsammans.

6 - Digital ögonbottenfotografering  kan upptäcka tecken på ögonsjukdomar på ett tidigt stadie, som maculadegeneration (åldersförändringar i gula fläcken) eller grön starr (glaukom). Även diabetes och högt blodtryck kan orsaka förändringar som kan iakttas i ögonbotten.

7 - Oxo boxen - du får fokusera på en box och säga om de lysande linjerna är i linje, horisontellt eller vertikalt. Detta testar samsynen mellan ögonen och upptäcka eventuell skelning.

8 - Spaltlampan,ett starkt,upplyst mikroskåp,används för att undersöka den yttre delen av ögat, hornhinnan, iris och lins. Speciellt viktigt för användare av kontaktlinser.

9 - Synfältstest där ljusfläckar slumpvis lyser upp på en svart bakgrund, om man inte kan se ljusfläckarna, kan det bero på en s k blind fläck.

10 - Test av fokusering kan ske för att avgöra om du behöver olika recept för att läsa och se bra på långt håll.

När testet är gjort förklarar din optiker resultatet och rekommenderar de bästa möjligheterna för din syn. Om någon form av hälsotillstånd framkommer genom synundersökningen, hänvisas du till en medicinsk expert.

Specsavers Opticas är en del av världens största privatägda optikerföretag vilket har revolutionerat ögonhälsoindustrin. Specsavers grundades för 31 år sedan i Storbritannien och har idag 1.600 butiker i 10 länder. Det är världens tredje största optikerkedja som gett marknaden billig optik av högkvalité.

Specsavers kom till Spanien för 10 år sedan och firar under april och maj, denna viktiga milstolpe med olika evenemang och specialerbjudanden, läs mer och hitta din lokala butik på www.specsavers.es
 
Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255