Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Tredje särspelsvinsten för Niclas Fasth mot Ryder Cup

Annons - Svenska magasinet
Niclas Fasth, svensk vinnare på San Roque 2006

Niclas Fasth, svensk vinnare på San Roque 2006

Tredje särspelsvinsten för Niclas Fasth mot Ryder Cup

2006-04-11

Spanish Open är svenskarnas favoritturnering på Europatouren. Åtminstone om man ska se till framgångar. När Niclas Fasth vann särspelsdramatiken mot John Bickerton blev Niclas den femte svensken som vinner en av de äldsta turneringarna på touren


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Niclas Fasth vann på golfbanan som han mitt under tävlingen sågade.
-Jag tycker att det är korkat att flytta tävlingen till de 18 nya hålen på San Roque. Det är en trevlig bana, men ingen mästerskapsbana, sa Niclas Fasth till Svenska Magasinet efter andrarundan.

18 nya hål
Till årets upplaga av Andalucia Open de Espana Valle Romano som var tävlingens officiella namn hade arrangören flyttat tävlingen till San Roque-banans 18 nya hål.
Två som var direkt kritiska mot bytet var Niclas Fasth och Peter Gustafsson. Peter som i fjol fick ge sig i särspelet mot landsmannen Peter Hanson, på den gamla banan.
-De gamla hålen är mer utslagsgivande, det är en bättre bana. Det finns ju ingen ruff utmed de nya hålen, menade Peter Gustafsson som lämnat Solkusten för Monaco.
Kvalskolan i höstas spelades på nio av de gamla hålen och på nio nya hål. Efter kvalet till Europatouren fick San Roque ytterligare nio hål.

Tredje särspelet
Särspelskungen – han lär väl få det smeknamnet efter att ha tagit sin tredje triumf på Europatouren i golf de senaste 15 månaderna. Samtliga segrar för Niclas har kommit efter avgörande i särspel.
Redan efter andrarundan anade vi att Niclas Fasth kunde vara med där framme under slutdagen. Spelet kändes stabilt och Niclas erkände själv att han hade ett bra läge inför andra halvan av tävlingen.
-Blir bara puttningen lite bättre ser det riktigt bra ut, sa 34-åringen som annars bor i London.
Och bra blev det, även om det först såg ut att gå direkt utför för Niclas vid avslutningen på sistarundan. Niclas hade ett betryggande försprång då han gjorde två raka bogeys på de avslutande två hålen. Det såg ut som att segerpremien på 2,5 miljoner SEK skulle ryka all världens väg för svensken.

Kliv mot Ryder Cup
Även om särspelet fick gå över fyra hål innan avgörandet, darrade inte svensken. Britten John Bickerton hade mött sin överman för dagen. Den brittiska delen av publiken gjorde sitt för att få svensken ur balans, men Niclas behöll både nerver och spel under kontroll.
I och med segern blickar Niclas Fasth mot höstens stora lagmatch, den mot USA i Ryder Cup. I och med segern på San Roque tog Niclas klivet upp på elfte plats i penningligan och tolfte i Ryder Cup-rankingen.
-Nu är spelet riktigt vasst och puttningen fungerar, då kommer också framgångarna. Så inom en månad hoppas jag vara med på topplistan, sa Niclas till pressen.

20 svenskar
Över 20 svenskar fanns med vid Andalucia Open de Espana Valle Romano på San Roque Club i Cadizprovinsen sista veckoslutet i april. Mattias Eliasson var en av sex spelare som delade på tredje plats. Robert Karlsson slutade tia och titelförsvarande Peter Hanson elva.
Med segern på San Roque har det blivit tre svenska Europatoursegrar hittills i år. I januari vann Henrik Stenson The Commercialbank Qatar Masters i på Doha Golf Club. Johan Edfors tog nästa skalp i TCL Classic på Yalong Bay Golf Club på Hainan Island i Kina.

Esteponas Magnus
Henrik Stenson fanns inte med på San Roque-banan, däremot Johan Edfors. Veteranen och Esteponabon Magnus Persson var också med. Tvåbarnspappan som varit pro sedan 1982 är alltid lika kul att se. Den svenske veteranen som aldrig viker ned sig.
Europatouren återvänder till Cádizprovinsen till hösten när Volvo Masters som vanligt avgörs på Valderrama. Speldagar är 26 till 29 oktober.
Fotnot. Övriga svenskar som vunnit Spanish Open är Joakim Haeggman 1993, Jarmo Sandelin 1999, Robert Karlsson 2001 och Peter Hanson 2005."Ja - där satt den!"


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255