Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fitnesskolan del 2 – en stark rygg

Annons - Svenska magasinet
Latsdrag sittande i maskin/i kabelmaskin

Latsdrag sittande i maskin/i kabelmaskin

Fitnesskolan del 2 – en stark rygg

2006-03-31

En snygg hållning är aldrig fel och en stark rygg gör att du mår bättre och klarar av vardagen bättre. Titta dig omkring och du upptäcker snart att många har en dålig hållning. Om du skaffar dig en stark rygg slipper du att se ut som en hösäck


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det är ryggmuskulaturen som ska hålla uppe kroppen. Ryggen är grundstommen i kroppen och den avgör vilken hållning du har. Tyvärr har många dåligt tränade ryggmuskler, skelettet blir utsatt för stor press och du får ont i ryggen.
Har du ett stillasittande arbete framför datorn tar ryggen stor skada om du inte tränar regelbundet. Bara av att sitta ökar trycket på diskarna i ryggen med upp till tio gånger mot när vi står.
Med starka ryggmuskler blir du rak som en fura. Men det gäller också att ha starka magmuskler. Magen är nämligen ryggens bästa kompis.
Magen hjälper ryggen att hålla ett bra bålstöd och lättar trycket på diskarna i ryggen. Därför är det viktigt att magen håls spänd i ryggövningarna.
I det här numret kör vi i samarbete med Alpha Fitness några basövningar som ger en stark rygg. I nästa nummer kör vi några magövningar. Modell är Fitnessprofilen Teresa García Santero som kom tvåa i Body Fitness i Málagaprovinsen i fjol.
Detta är förslag, känner du dig osäker, fråga alltid din instruktör så att du utför övningarna rätt, det är speciellt viktigt när du tränar ryggmuskulaturen.
Även om armarna kommer med i övningarna försök koncentrera övningarna så att du känner mest i ryggen. Fokusera på ryggen hela tiden. Tänk på att ryggen även behöver stretch och vila, som alla muskler.

Latsdrag sittande i maskin/i kabelmaskin
Du tränar: Breda ryggmuskeln och assisterande muskler.
Utförande: Kila fast knäna under kuddarna. Fatta stången med raka handleder. Ha rak rygg och spänd mage med 90 grader i knäna genom hela övningen. Börja med att sänka skuldrorna så mycket du kan innan du drar stängen ner mot bröstet. Sträck sakta armarna tillbaka och följ upp med skuldrorna. Kör tre set med 10 till 15 repetitioner.

Sittande rodd
Du tränar: Hela ryggen och baksida överarm plus assisterande muskler.
Utförande: Sitt med lätt böjda knän och fötterna på fotplattorna, en lätt anspänning i magen, en neutral svank och sänkta axlar. Fäll överkroppen framåt med bibehållen rak rygg och jobba upp till utgångsposition. Dra ihop skulderbladen med sänkta axlar, drag handtaget mot naveln. Res överkroppen bakåt, stanna när du har 90 grader i höftled. 3 x 10-15.

Vill du läsa hela artikeln, hämta senaste numret, eller boka din prenumeration så får du Svenska Magasinet från och med nästa nummer.Sittande rodd

Sittande rodd


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255