Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G: Uppe i bergen

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: Uppe i bergen

2014-09-11

Välkomna tillbaka till det vackra Costa del Sol, alla ni som varit hemma under sommaren, käkat kräftor, metat aborrar, gjort flädersaft och fixat hemkört. Och välkomna tillbaka till Svenska Magasinet och "Underifrån" alla som stannat kvar här nere.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Hans G

Här uppe i bergen har det hänt något underligt. Antingen är det en propp som gått eller en kork som åkt ur. I vilket fall som helst så är det så att lilla Mijas Pueblo har bestämt sig för att bli kustens nöjesmetropol. Med råge. Så nu kan Marbella, "Semana Estrella" och dom andra glitteri-glatteri ta sig i brasan. Det har vår älskade PP-borgmästare bestämt.

Kan Manhattan så kan Mijas Pueblo.

Så nu väntar vi bara på världspremiären på en ny musical med en massa bensprattel och med Julio Iglesias i huvudrollen. Temat: "Det var bättre på Francos tid".

Vi har haft blues-festival, ett antal flamenco-festivaler, teater-festival, öl-festival med umpa-bumpa,festival med Tre Tenorer, Motown-festival och några jag-har-glömt-vad-dom-hette-festivaler. Det är sån rulle här uppe i bergen att man inte behövt vara nykter på flera månader om man nu har den läggningen. Ovanpå allt så är det mesta gratis. Inte vet jag vem i kommunal-fullmäktige som har vunnit "El Gordo" men tjo och tjim har det varit hela sommaren.

Men pricken över det berömda i:et var ljusfestivalen och Barrio Santanas "Verbena". Under ljusfestivalen användes tusentals ljus, hela berget var upplyst med fladdrande lågor. På lördagen kom det inte mindre än tjugotusen besökare. Tjugotusen!! Det var värre än om påven varit där.

Och så den definitiva höjdpunkten. Barrio Santanas egen "Verbena" För er som inte vet vad Barrio Santana är så är det den gamla, spanska delen av byn. Verbenan går av stapeln helt utan inblandning eller bidrag från PP-politikerna. Dom gillar inte Barrion. Det är ingen som röstar på dom där. Verbenan är kvarterets egen fest och i år gjorde Annika, min kära Sambo, ett bejublat framträdande med sitt program om Mijas Pueblo.

Jag har en egen liten teori om varför denna sommar varit helt unik. Mer lattjo-lajbans och dunder och snus har aldrig förekommit tidigare. Och jag tror inte att det beror på att de styrande har drabbats av sorhetsvansinne, ungefär som den där norska räkan som ligger ocg skriker att den är en hummer. Ibland kan man visserligen tro det när man läser propagandabladet Mijas Semanal. Där framgår med all tydlighet att vår borgmästare, Angel Nozal Lajo, är Guds utsände på jorden. Tidningen är fylld med allt bra som PP-grabbarna hittar, och har hittat på, för att göra livet till en fest. Och den kommer ut varje vecka så dom ligger i tjejerna och grabbarna.

Nej, skälet är mycket enklare. Det är val nästa år och man har redan inlett valrörelsen. Men vi har haft skoj så det är bara att tacka och ta emot. En pilsner för en Euro är ju alltid trevligt.

Nog pratat om "världens bästa by". Men det är som med "världens bästa fotbollslag", GAIS. När man väl har fattat tjusningen är det svårt att sluta.

Som ni ser har jag en viss faiblesse för att generalisera. å andra sidan, generalisering är ju stommen i all filosofi. Det är enda möjligheten att strukturera upp tillvaron i teser. Som till exempel att öl och sprit är gott. Och nyttigt. En miljon alkoholister kan ju inte ha fel.

Själv är jag nykterist så jag kan inte skriva under på just den tesen. Men å andra sidan är vi ju bara någon promille av befolkningen så vem, med all rätt, bryr sig om oss.

Med undantag av att springa på fest så är det vad ägnat mig åt i sommar. Filosofera. Precis som Ferdinand har jag suttit under min korkek och ägnat mig åt livet och allt annat. Mer om det nästa gång.

Saludos amigas/os.
Må väl och ta hand om er.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255