Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G: Skattesänkning!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: Skattesänkning!

0000-00-00 00:00:00

Den fantastiska företeelse som heter Mariano ”ahoj med r framför” har bestämt sig för att Spanien nu har lämnat krisen bakom sig och därför är det hög tid för en skattesänkning. Och den skattesänkningen skall givetvis genomföras enligt de ideal som PP har. De som redan har, skall ha mer och de som inte har, skall inte ha så mycket.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Hans G

Som den uppmärksamme läsaren givetvis redan har noterat så står jag en aning till vänster om mitten om man nu skall appliceraen sorts politisk syn på tillvaron. En aning vänstervriden kanske någon tycker.
Eftersom gammal, hederlig Socialdemokrati numera är lika tråkig och meningslös som en revisor med sår på tolvfingertarmen så nödgas jag att kalla mig för socialist.  Det finns inget annat tillgängligt epitet om jag nu inte skall dra till med anarko-syndikalist eller något liknande. Men det är inte ett särskilt välkänt begrepp så det känns fel.

För mig handlar ”socialism” om något så enkelt som medmänsklighet och mänskligt brödraskap. Alltså motsatsen till figurer på högerkanten. Men jag är lika måttligt imponerad av rabiata vänstergrupperingar som bara har en mening i sin ordbok, nämligen ”Nej, det tycker vi inte”, som jag är av folk som anser sig höra hemma på den reaktionära högerkanten. Jag får inte något grepp om hur folk som ”ahoj med r framför” tänker, om de nu tänker. Det gäller till exempel frågor som abort och homosexuellas likaberättigande. Det bådar inte gott när ett lands politiker anpassar sig till kyrkan och kyrkans dogmer.

OCH nu kommer man med en rundpall, den planerade skattesänkningen. Spanien är det land i Europa där klyftan mellan rika och fattiga växer snabbast och har gjort så under de senaste åren. Trots detta är den planerade skattesänkningen utformad så att de som tjänar mest får en större sänkning än de som tjänar minst. Vad ligger bakom ett sådant tänkande? Är det ett medvetet försök att skapa ett än mer segregerat samhälle eller går det bara av gammal vana?

Det är när man ser sådana här saker som etiketten Socialist inte är så avlägsen. Men, och det är ett stort men. Precis som fallet är med religion är den värsta reklamen för socialism dess anhängare. Det tycks som om själva ordet socialism verkar som en magnet för alla sorters knäppskallar. Precis som med Sverige-Demokraterna som samlar hopar av folk med allsköns fobier och där hissen sällan går hela vägen upp, om man säger så.

Med socialism är det liknande. Under det ordet samlas obehagliga mängder av fanatiker. Och en sak är klar, fanatiker har ingen humor. Det är rödvinsvänstern, före detta Moskvatrogna, fotriktiga hälen-fram vegetarianer, trädkramare, Palestina-schalar, Kina-älskare, bankfönster-krossare och överklassglin som tycker att det är romantiskt att vara medlem i proletariatet, även om det inte finns något sådant längre.

JAG har aldrig ägt en Palestina-schal, det närmsta jag kommit är en GAIS-halsduk. Än mindre har jag krossat några bank-fönster även om jag, det skall erkännas, gärna skulle vilja ha gjort det ibland. Så det kanske är på tiden att jag omvärderar min situation. Inte så att jag är på väg att byta uppfattningar, det är jag för gammal för. Och ju längre man lever, desto klarare framstår ju orättvisorna. Nej, i mitt fall handlar det bara om att byta etikett på förpackningen. En sorts nylansering. Så i fortsättningen kommer jag att kalla mig Humanist. Och fortsätta att ge ”ahoj med r framför” och Annika Falkengren en spark i arslet när jag får chansen. För i grunden är ju det jag pratar om en fråga om humanism. Oavsett om det handlar om flyktingar eller skattesänkningar.

MEN nu är det sommar och livet leker. Ha en skön och vilsam sommar så pratar vi lite mer humanism fram i september.

Saludos amigas/os
Må väl och ta hand om er.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255