Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kan man äta sig frisk?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kan man äta sig frisk?

2014-06-12

Om du upplever uppblåst, orolig mage? Trötthet, eksem eller ledbesvär? Detta är några vanliga symptom vid matintolerans.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Madeleine Öberg

Matintolerans förväxlas ofta med matallergi. Matintolerans beror på en onormal känslighet mot ett födoämne men som inte är en allergisk reaktion. Den särskiljer sig från allergi genom att den inte involverar antikroppar i immunsystemet. Till exempel kan en person ha magsmärtor efter att ha druckit mjölk. Den reaktionen beror troligtvis på mjölksockerintolerans (laktosintolerans), där individen har brist på det enzym som behövs för bryta ned mjölksockret (laktos).

Reaktioner från matintolerans är oftast orsakade av andra faktorer än proteiner, som bygger upp matallergien. En av de mest vanliga är laktosintolerans. Andra reaktioner av matintolerans kan utlösas av drogliknande beståndsdelar i vissa matsorter. Symtom kan innefatta nervositet från koffein i kaffe eller läsk, huvudvärk som utlöses av ämnen i ost och choklad eller diverse reaktioner orsakade av tillsatser i maten. Det bästa sättet att hantera överkänslighet mot mattillsatser är att veta vilka tillsatser som orsakar symtom och att undvika dessa. Shinsei Salud är en nyöppnad klinik för naturmedicin och alternativ medicinska behandlingar. Här erbjuder Luis och Carmen våra läsare en gratis matintoleranstest under juni månad.

Paul Schmidt-metoden
De använder Paul Schmidt-metoden och den går till så att elektroder fästes runt dina vrister och vader. Med hjälp av bioenergiska vågor mäts dina värden. Förutom matintolerans kan de också göra en metabolisk utvärdering av din kropp.

Inom den alternativa medicinen är, av naturliga skäl, ännu många frågor oklara eller omtvistade när det gäller de stränga vetenskapliga reglerna. Men den alternativa medicinen på god väg att etablera sig.

Notera ändå att information, rådgivning och lösningsförslag som ges inte ersätter att du går till en läkare. Dessutom påpekas att de sammanhang som kommer fram, delvis ligger långt före vedertagen vetenskap, vilket är anledningen till att den vanliga läkarvetenskapen, varken accepterar eller erkänner de sammanhang och den verkan som bioenergetiska vågor har. Inom traditionell kinesisk medicin upplevs hälsa som ett harmoniskt samspel mellan  funktionella enheter som sägs reglera matsmältning, andning, åldrande o.s.v. och omvärlden. Sjukdom tolkas som en disharmoni i detta samspel.

Den bästa medicinen mot åldrande är att ha en kropp som fungerar bra. Både kropp och själ måste fungera bra för bäst resultat. Om allt detta, har Carmen och Luis stor kunskap och de är välutbildade inom dessa områden. Deras plan är bl  a att starta kurser och workshops för andra intresserade.

Tillskott
I Shinsei Saluds butik finns vitaminer, mineraler och andra tillskott, hälsoprodukter och preparat för kinesiska mediciner samt fytoterapi, vilket är en alternativ behandlingsmetod, där örters och medicinalväxters läkande effekt står i centrum.

Här finns produkter som knappt finns någon annanstans i Spanien. Shinsei Salud hittar ni i Guadalmina i shopping centrat vid huvudvägen, intill supermercadon. Tel 952 886 369.
 

 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255