Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fotbollssnack: Anders är Málagafans och språkrör i Sverige

Annons - Svenska magasinet
Anders Svensson, Málagafans som skriver för den svenska sportsajten svenskafans.com

Anders Svensson, Málagafans som skriver för den svenska sportsajten svenskafans.com

Fotbollssnack: Anders är Málagafans och språkrör i Sverige

2006-03-10

Han är Málagafotbollens störste fans i Sverige. Och han är Málagafotbollens svenska språkrör. Tillsammans med Robert Johansson och Juan Barrena arbetar Anders Svensson helt ideellt för den svenska sportsajten svenskafans.com


Version för utskrift Skicka till en vänAv Ola Josefsson
 
 
Anders Svensson pluggade spanska på Solkusten. Då blev han en hängiven och inbiten Málagafans.
-Det föll sig naturligt att åka in till Málaga och följa La Liga. Jag såg alla matcher med Málaga på La Rosaleda och sedan dess följer jag laget i vått och torrt på olika sätt, säger Anders.
Vi träffar Anders i samband med ett av hans regelbundna besök på Solkusten. Vi snackar fotboll och speciellt blåvita Málaga.
Spanien är splittrat är vi överrens om. Basker, katalaner, Madridbor och folk söder om huvudstaden går inte alltid ihop i fotbollssammanhang, fotboll i Spanien är lika mycket politik som sport.
 
Hur är ett Málagafans?
-En typisk Málagafans är kunnig om sitt eget lag, patriotisk som alla andra, ogillar Sevilla som är det värsta som finns, ibland är det upplopp inför och efter derbymatcherna. Málagaborna lever in sig i sitt lag. När domaren blåser igång spelet, är det bara matchen som existerar. Även om det är sittplats står publiken lika mycket upp, sätter och reser sig, gång på gång, säger Anders och tillägger:
-Sedan har de alltid en åsikt om Real Madrid och Barcelona, kanske överväger sympatierna en aning åt Madrid-laget.
 
Härlig stämning
Anders bor numera i Sverige. Men genom tidningar på Internet och sportkanaler på tv kan han följa sitt favoritlag. Och däremellan skriver han om Málaga på svenskafans.com.
-Jag tycker det är en härlig stämning på matcherna i Málaga, oftast är det bra fotboll. Det var inte svårt att fastna för Málaga, säger Anders som själv har varit division 2 spelare i Sverige.
Det är mer sydländsk stämning i Málaga. ”Nya” La Rosaleda inbjuder till bra fotbollsatmosfär jämfört med Deportivo eller Real Socidad, där är det dödstyst på läktarna men i Málaga händer det alltid saker, menar Anders.
 
TOP 10
Málaga är inget av Spaniens stora klubblag. Men det är lite av charmen att heja på ett lag som slåss ur underläge. Det som saknas i kvalitet får i stället ersättas med kämpaglöd.
När dessa rader skrivs har halva säsongen spelats. Ömsom vin ömsom vatten.
-Det har inte gått som förväntat, analyserar Anders. De har kvalitet att ligga på TOP 10. Anfallsspelet har haft klara brister. Salva har gjort alldeles för lite mål, han borde levererat betydligt mer. Morales som kom från Osasuna är en klasspelare som dock inte har motsvarat förväntningarna.
 
Europa
Málagas målsättningen bör vara att komma ut i Europa via spel i UEFA-cupen, är ett realistiskt mål i framtiden. Men det finns oroande tendenser i klubben att inte alla drar åt samma håll.
Portugisen Duda, ville inte förlänga kontraktet så han blev avstängd. När Duda lämnar klubben blir den lottlös, klubben blir utan ekonomisk ersättning.
-Det är en duktig spelare som Màlaga går miste om. Det skapar bara oro i klubben, det blir inte bättre stämning av det. Många hoppas på den nye mittfältare Bovio från Brasilien, hoppas han kan bidra med positiva för anfallsspelet.
 
Arenan
Det mest glädjande inom Málagafotbollen är La Rosaleda, enligt Anders Svensson på svenskafans.com. Man har tagit bit för bit i att renovera arenan.
-När den väl är klar blir det en riktigt fin arena, en riktigt fotbollsarena. Det har tagit tid att bygga den, men det får vi väl ha överseende med här i Spanien.
Problemet för lag i Málagas storlek är att går det bra en säsong köps de bästa spelarna upp, laget splittras. Tre spelare som var med i startelvan i fjol försvann till denna säsong.
-Jag förstår att spelare vill gå till storlag, men jag har svårt att förstå spelare som går till Celta eller något annat jämförbart lag. Málaga måste jobba mer för att kvar sina spelare, menar Anders Svensson.
Dario Silva har inte blivit bättre sedan han lämnade Málaga, inte Musampa heller. Väldigt få har lyckats efter att de har lämnat Málaga.
 
Krönikor
För Anders, Robert och Juan fortsätter arbetet med att skriva krönikor och analyser på svenskafans.com. Samtliga tre har varit bosatta på Solkusten och har en viss anknytning. Något presskort existerar inte i Anders värld. De är sanna entusiaster som ställer upp gratis för att berätta om sitt favoritlag i La Liga.
-Vi följer med på spanska dagstidningars hemsidor, vi följer spanska ligan på TV 4 plus. Vi håller oss uppdaterade i vad som händer i klubben.
 
Vad frågar läsarna om?
-Det kan handla om biljettpriser och var man skaffar förköp.
 
Till slut, vad är ditt bästa Málagaminne?
-Det är från december 2003 när Barcelona kom på besök till La Rosaleda. Málaga krossade Barca med 5-1 och Salva gjorde hattrick! Visserligen saknades Ronaldinho, annars hade Barcelona fullt lag. Barca kom tvåa det året. Det var en höjdarmatch sett ur blåvita Málagaögon.Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255