Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hasse G: Vad är Sotji för något?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hasse G: Vad är Sotji för något?

2014-03-11

Är det en japansk fiskrätt eller kanske en Uzbekistansk variant av prosit? Ingetdera.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Hasse G

Det är en badort vid Svarta Havet på ungefär samma breddgrad som Barcelona och med cirkus 300.000 invånare. Sotji har en medeltemperatur på cirka sju grader plus i februari och kan stoltsera både med palmer och kilometerlånga, vita sandstränder. OCH?

Jo grejen är den att dom har just haft en VINTER-OLYMPIAD! Trots bristen på snö och värmen.
Det är första gången i världshistorien som en badort har arrangerat ett vinter-OS.

Det är som om Omsk i Sibirien skulle arrangera sommar-OS. Med en medeltemperatur i augusti på minus 8 grader. Men det kanske kommer, om bara Putin får leva och ha hälsan. Vilket inte är helt säkert eftersom ett antal muslimska änkor har hotat med att hämnas sina ihjälarbetade män. Enligt ryktet var det en drös som gick åt under bygget.

Men det måste erkännas. Tillställningen var imponerande. Från början till slut.

Å andra sidan, smakar det så kostar det. Men vad gör det när man har olje-miljoner och skiter i att folk svälter. Sotji-OS gick på i runda slängar 540 miljarder svenska pengar! Sommar-OS i London gick på cirka 100 miljarder. Men så har man också fått en hög dåliga hotell plus ett stadium för 40.000 personer, ishockey-rink, curling-banor och skridskobanor. Allt detta i en av Rysslands varmaste regioner. Men det är ju väl känt att Sotji-borna älskar vinter-idrott. Det är bara det att den snö som finns, finns cirka 5 mil från Sotji. Men är man landet som har uppfunnit det mesta här i världen, inklusive Stalin-orgeln, löser man sådana problem lätt som en plätt. Man byggde helt enkelt en dubbelspårig järnväg rätt upp i Karpaterna. Kostnad, 60 miljarder svenska pengar. Men vad gör man inte för att få sitt namn på kartan. Man undrar ju vad som gjorde att medlemmarna i I.O.K helt plötsligt blev badsugna?

OM nu Jaques Rogge, ordförande i I.O.K avslutade sin karriär med en riktig dubbelskruv så vad skall man då säga om Sepp Blatter, allmänt kallad Sepp Bladder. Han är ordförande i Internationella Fotbollsförbundet, F.I.F.A,och såg till att VM landade i Qatar. Det är bara det att när VM normalt spelas, under sommaren, så är det upp till 50 grader varmt där nere i öknen. Enda chansen att klara av den turneringen är att det blir förbjudet att springa och att alla spelare måste ha halmhatt. Ungefär som hockey-spelarna har hjälm. Jag ser Zlatan framför mig när han tar av sig halmhatten innan han nickar. Skall bli hur kul som helst men tyvärr är det inte förrän 2022 och då vet ju fan om man kan hålla sig vaken.

Kan det ha varit pengar inblandat i dom här valen? Det är nästan så att man börjar ana att både I.O.K och F.I.F.A bara består av spanska borgmästare, nuvarande och dåvarande.

NU till något helt annat. Något bra mycket verkligare och allvarligare.

Jag skulle kunna säga att jag visste det. Visserligen hade jag en liten förhoppning om att ”krisen” skulle sysselsätta ”ahoj med R framför” och hans kompisar så att dom inte skulle ha tid över för att rota i den spanska abortlagstiftningen, en radikal förändring mot den tidigare, som P.S.O.E lämnade efter sig. Fick jag fikon eller.

Nu får Spanien en abortlag som tillhör de mest konservativa i Europa. Bara Irland och Polen är värre. Och det vet man ju vad det är för mörkrets män som spelar första fiolen i de länderna. Så nu väntar jag bara på att ”ahoj med R framför”, ivrigt påhejad av katolska kyrkan, skall börja ge sig på de homosexuellas rättigheter som ju också stärktes under PSOE. Och då är det ju bara för alla vettiga spanjorer att på valdagen se till att han, precis som sin kompis Aznar, mannen med platådojorna, hamnar där dom hör hemma, nämligen i historiens skräpkammare.

PS Detta är antagligen en fullständigt onödig upplysning. Den 11 mars är det läge för att fira. Då fyller nämligen världens bästa fotbollslag, GAIS, 120 år.
DS.
 
Saludos amigas/os. Må väl och ta hand om er.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255