Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ring gratis till Sverige

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Ring gratis till Sverige

2006-03-09

Är du trött på höga telefonräkningar? Det finns idag ett stort antal alternativ för dig som tycker att Telefonicas avgifter och taxor är orimligt höga. Här är några bra förslag och tips! Du kan tjäna stora pengar!


Version för utskrift Skicka till en vänAv Dag Szepanski

Bredband och telefoni är framtidens dubbelpar. Utvecklingen går nästan overkligt fort och mycket tack vare Skype. Det är ett gratisprogram för din PC, som gör det möjligt för dig att prata gratis över Internet. Inte bara till dina nära och kära i Sverige, utan till dina kontakter över hela världen.

Bredband bäst
Mannen som skapat Internet-telefonprogrammet Skype är svensk och heter Niklas Zennström. Han står också bakom det välkända musiknerladdnings-programmet KaZaa.
Skype gör det alltså möjligt att prata gratis inte bara med Sverige, utan med hela världen utan extra kostnad och prata i timmar. Skype fungerar bäst med ADSL eller annan bredbandsuppkoppling, men går också att använda med vanligt modem (56 kbps). Det enda du behöver göra är att köpa ett headset med mikrofon (från 3-8 euro), som du ansluter till datorn. Därefter laddar du ner programmet, www.skype.com.

Suverän ljudkvalitet
Du kan i Skypeprogrammet dessutom söka efter vänner som kanske också är Skype-användare och på någon minut kunna prata med dem. Samtalen är krypterade från dator till dator och ingen kan således tjuvlyssna på dina samtal.
När du startar upp din dator och öppnar Skype, ser du om någon har ringt och sökt dig. Den du ringer till måste alltså vara uppkopplad för att du ska kunna prata direkt med henne eller honom. Det går också att koppla upp så kallade konferenssamtal där upp till 5 personer samtidigt kan prata med varandra.
Ljudkvaliteten är oftast bättre än vanlig telefon.

Gratis telefoni
Förutsättningen för att kunna ringa gratis är att du har en Internet-anslutning och kan då ringa till en annan person, som är ansluten till Internet. Du kan också ringa till en fast telefon i Europa. Då betalar du lokaltaxa, vilken är under 2 cent (18 öre)per minut. Ringer du till en mobil kostar det ca 18 cent (1 kr 70 öre) per minut. Priser finner du på Skype-hemsidan (klicka på ”Skype out”).
En ADSL-anslutning i Spanien har en fast månadskostnad idag på ca 39 euro (plus IVA 16 %) för en hastighet på 512 kbit/sekund vid nerladdning och 128 kb/s vid uppladdning.

Bästa telefonkorten
Om du inte har dator med bredband, rekommenderar jag att du köper telefonkort. Floran av kort växer och här är de bästa.
Eurodirect, kostar 6 euro och fungerar i Europa, USA, Kanada, Australien och Singapore. Taltid till Skandinavien är 260 minuter.
Euro Dollar, kostar 6 euro och fungerar i Europa och Nordamerika. Taltid till Skandinavien är 320 minuter.
Andra kort är NO 1, som finns i 6, 12 eller 30-euro valörer samt Fantastic Card som kostar 5 euro.
Dessa kortleverantörer kör regelbundet olika erbjudande, kolla alltid hos din återförsäljare vilket kort som passar dina behov bäst.
Du kan ringa med kort från din fasta telefon, din mobil eller från Telefonicas automater, det är bara att följa anvisningarna på kortet. Du betalar alltså för kortet, inger mer.

Flera lågprisalternativ
Det finns också en del lågprisbolag som agerar på marknaden. Om du tecknar ett abonnemang med ett av dem, blir taxan avsevärt lägre. Hos Spantel tex blir det upp till 65 procent lägre pris. Andra bolag är Vicom och Teleforce. Dessutom håller amerikanska ACN på att etablera sig i Spanien. Deras system liknar Skype, ACN-abonnenter kan prata med ACN-abonnenter mycket billigare.

 


Starthjälp för Skype – steg för steg

Jag fick hjälp av Christer Burhagen att ladda ner Skype. Han är data-specialist på Costa Blanca. Gör så här:

Kontrollera först ditt headset med mikrofon
Du börjar med att ansluta ditt headset på datorns baksida eller på nyare datorer i uttagen på framsidan. Där finns ett uttag för hörtelefon som är grönfärgat samt ett rosafärgat för mikrofonen.
Därefter öppnar du KONTROLLPANELEN via Start-menyn. Dubbelklicka på ”högtalarsymbolen”! Klicka på fliken ”röst” (voice). Klicka ner till höger på ”testa hårdvara”. Klicka på nästa (next). Vänta tills testen av hårdvaran är klar.
Nu kan du göra en test av mikrofonen, som framgår av grön indikering, när du pratar i mikrofonen. Klicka därefter på ”nästa”. Här kommer du att höra din egen röst med lite fördröjning. Klicka på ”nästa” och sedan på ”avsluta”.
Nu vet du att ditt headset fungerar.

Ladda ner Skype
Det är dags att ladda ner Skype från Internet, www.skype.com. När programmet väl är installerat, måste du registrera dig hos Skype och där skriva in ett förslag på ditt personliga ”Skype-namn”, som du är alldeles ensam om. Du måste hålla på med namnförslag tills det accepteras av Skype, eftersom endast en person i hela världen ska ha denna identifiering. Du måste också skriva in en del andra uppgifter samt ange din email-adress.
Nu kan du ringa till någon vän som också har Skype. Om du vet någons Skype-namn, klickar du på ”verktyg” och ”lägg till kontakt”, som sedan sparas under ”kontakter”.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255