Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kiropraktor för barnen?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kiropraktor för barnen?

2014-01-13

Miljoner vuxna besöker en kiropraktor regelbundet men vad med barnen? Många ryggproblem hos vuxna har sitt ursprung redan från födseln.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Dr Mark Lane

Även s k “naturliga” barnfödslar kan påfresta en babys ryggrad och nervsystem. En irritation av nervsystemet genom en förskjutning i ryggrad eller skelett kan vara orsaken till många nyföddas hälsobesvär. Kolik, problem med andning, svårigheter att amma, sömnproblem, allergier och kroniska infektioner kan ofta spåras till belastning av nervsystemet. Fler och fler föräldrar söker kiropraktisk vård för sina barn.

Nu för tiden har vi märkt att föräldrar tar med sina barn till kiropraktorn för dagliga hälsoproblem som vi alla känner igen; förkylningar, halsont, öroninfektioner, feber, kolik, astma, halsfluss, allergier, sängvätning, infektioner, smärta, magont och alla de hundratals små och stora åkommor barn går igenom under sin uppväxt.

Kiropraktorns syfte är att få bort störningar till kroppens naturliga läkningsförmåga. När denna förmåga släpps fri, kan resultaten bli övergripande. Därför söker många föräldrar ett naturligt alternativ till medicinering och en kiropraktor är ett logiskt val.

Kiropraktorn behandlar inte sjukdom
Det är ytterst viktigt att förstå att kiropraktik inte är en behandling av sjukdom. I motsats till medicin där behandling ofta innebär att angripa bakterien, viruset eller symptomen (sjukdomen), vilken dödas, behandlas eller kvävs.

Kiropraktorn arbetar efter det faktum att en frisk kropp inte blir sjuk. Därför är en kiropraktors fokus på kroppen, inte på sjukdomen. Hans syfte är att avlägsna blockeringar på ryggraden, ett allvarligt och ofta smärtfri tillstånd som de flesta barn och vuxna har i sin kropp. Det har visat sig att detta påverkar nervsystemets verkliga funktion och kan försvaga interna organ och organ system. Kroppens motståndskraft försvagas och reducerar möjligheterna för läkning vilket kan leda till sjukdom och störningar av många olika slag. När en kiropraktor frigör nervsystemet från belastning, släpps kroppens egen läkningsprocess fri. Immunförsvaret fungerar bättre, motståndskraften mot sjukdom ökar och barnets kropp fungerar mer effektivt.

Orsaken till belastningar på nervsystem och ryggrad kan vara både fysisk, kemisk eller känslomässig stress. Fysisk stress kan börja redan i mammans mage med baby liggande i förvänt eller snedvridet läge.

Hos nyfödda är detta mer vanligt än vad man tidigare trott, en psykiskt påfrestande och svår förlossning kan innebära stor belastning på babys huvud, ryggrad och bäcken.

Under barndomen upplever normalt sett barnen många traumas som ibland kan spåras till skador på ryggrad eller huvudets skelett. I de flesta fall försvinner den första smärtan men skadan fortsätter att påverka framtida funktion hos barnets nervsystem. Därför är regelbundna kontroller hos en kiropraktor minst lika viktiga som ett tandläkarbesök. Att tidigt upptäcka denna typ av problem hjälper till att undvika framtida hälsoproblem och förlorad kapacitet för barnet, det påverkar hela familjens livskvalité.

Ett begär efter en mer naturlig livsstil
Det finns en starkt begär och en social trend att leva mer i harmoni med naturen. Familjer söker efter att förbättra kvalitén på mat, vatten och luft. Det är då logiskt att se efter ditt nervsystem, det system som kontrollerar din kropp, för att underhålla god hälsa.

Barn är ofta inte så bra på att kommunicera och föräldrar måste vara lite som detektiver och upptäcka tecken på möjliga problem med rygg och nervsystem. Några tecken att hålla utkik efter; hopsjunken axel på en sida eller båda, huvudet vrids mer åt ett håll än det andra och barnet upplever obehag när du försöker vrida huvudet åt andra hållet. Höft och ben på en sidam sparkar och rör sig olikt den andra sidan eller tår som pekar inåt eller utåt när barnet går och springer.

Behandlingen som används för vuxna är lika ofarlig för barnen. Kiropraktors behandlingsteknik är mjukare för barn så att den passar deras kroppstyp. Några få justeringar av en kiropraktor är ett bra sätt att lindra och förhindra smärta och göra barnen nöjda, precis som barn skall vara.

Skrivet av Dr Mark Lane på Marbella Kiropraktors klinik, tel 952 880 398.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255