Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära surfare!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära surfare!

2006-02-17

Dagarna innan detta nummer skulle släppas ut på Internet hände det som inte får hända. Vår server i Tyskland brakar helt ihop, allt, inklusive backup gjorda efter oktober 2005 är borta. Jag beklagar och har nu satt in alla resurser för att återställa vår populära hemsida. Jag hoppas ni har tålamod och ni alla som radannonserade får starta på nytt. Här kommer i alla fall månadens Kära läsre från Svenska Magasinets papperstidning


Version för utskrift Skicka till en vän

Kära läsare!
 
Det är inte långt mellan mandelblom och snödrivor i detta härliga land Spanien. Och då tänker jag inte på Sierra Nevada utan på en bilresa upp mot Alicante, som vi gjorde för två veckor sedan. Nu är det mandelblom som gör landskapet vitt, och inom kort kommer jakarandan att blomma i blått på bar kvist. Det är sannerligen inte konstigt att så många i Sverige gärna skulle vilja ha ett hus eller en våning här på Solkusten.
 
Mässorna om ”att köpa hus utomlands” som äger rum i Stockholm 18 – 19 februari och i Göteborg 11 – 12 mars  visar med sitt stora antal besökare att intresset bara tycks bli större år från år. I Göteborg t. ex. var antalet besökare förr året ca 7000! Visserligen omfattar mässorna utlandsboende från många olika länder och olika världsdelar, men Spanien hävdar sig väl.
 
Ägandet i Spanien är ju präglat av västerländska normer, visserligen finns arvskatter och fastighetsskatter, men det är ju för oss svenskar ingenting främmande,  och när vi kan förstå den legislativa delen av ägandet upplevs det som tryggare. Numera, på de senaste 10 – 15 åren har engelskan också blivit ett språk som alltfler behärskar, så vanligt faktiskt att den turist som glatt tar fram sin turistspanska i butiker och på restauranger får sina förfrågningar besvarade på engelska. ( Ett gott råd till den som vill tala spanska ändå är inte ge efter utan fortsätta, en del av nöjet med att vistas i främmande land är ju att använda det landets språk.)
 
Sen är det ju för oss svenskar också så att vi kan finna goda mäklare och rådgivare som inte bara talar utan också är svenskar. De finns inom snart sagt alla yrkesgrupper, t. o. m. poliser, så visst är det tryggt att bygga och bo i Spanien.
 
Och snart kommer det underbara vårvädret!
 
Christer Melkerson 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255