Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G: The Silly Season

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: The Silly Season

2013-09-11

Efter ett litet värmeuppehåll blir allt som vanligt. Ni som varit hemma i Sverige och gottat er åt den svenska sommaren är välkomna tillbaka. Vi andra som varit kvar på Costa del Sol kan bara konstatera att vi återigen klarat av värmen. Så där ja, det kändes skönt att vara lite vänlig.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Hans G

I juli och augusti brukar det ju inte hända särskilt mycket, i England kallar man till och med perioden för "The Silly Season" vilket egentligen betyder att all sköns politiker blir fotograferade i baddräkt. Alla utom Merkel som inte kan simma. Men i år har den ena sensationen avlöst den andra. Den riktigt stora nyheten först.

Krisen är död!!
Länge levde den men nu har den gått till de sälla jaktmarkerna. Där sitter den och röker fredspipa med Manitou, Uncas och Skinnstrumpa.
Och inte nog med det. Jag vet också exakt när "krisen" tog steget ner i graven. Det var söndagen den 30 juni som dödsbudet kom. Det definitiva beskedet kom lite senare men döden inträffade den här dagen.
Hur vet jag nu detta, så exakt på dagen?
Nej, jag har inte ägnat mig åt astrologi eller spått i kaffesump. Det är mycket enklare än så, bara man lyssnar till dem som vet. Och dom är många.

30 juni var nämligen sista dagen för andra kvartalet. Och för andra kvartalet i rad visade Europa plus USA lite tillväxt i ekonomin. Utom Grekland men det räknas liksom inte längre. Man kan inte ta folk på allvar som tycker att det är kul att kasta tallrikar i huvudet på varandra som avslutning på en fest.
Visserligen var tillväxten liten, 0,2 procent eller så, men det räcker. Om detta fenomen upprepar sig två kvartal i rad så är det banne mig ingen kris. Det vet varenda ekonom som kan stava till BNP. Det är bara synd att alla arbetslösa inte känner till detta faktum.
Krisen är inte mer. Ungefär som den "norska blå".

Och så har Mariano "ahoj med R framför" slagit till igen.Mannen som är känd för att hålla käften gör just det. Håller käften. Så att istället för att svara på frågor om korruption och svarta pengar så har han på klassiskt spanskt maner dragit igång en fråga som garanterat sätter spanjorernas blod i svallning och får dem att glömma allt annat.

Gibraltar.
Det händer var tionde år ungefär att Klippan hamnar på löpsedlarna och spanjorerna blir lika förbannade varje gång. Och visst lyckades "ahoj med R framför" den här gången också. Borta från första sidor och TV var allt prat om svarta pengar och korruption.
Vad är sånt jämfört med att Gibraltanerna tippat en massa sten i vattnet och kallar det för naturvård. Spanjorerna är förbannade för att det gör att dom inte kan fiska så mycket dom vill.
Som grädde på moset har regeringen kommit upp med en radda briljanta ideer. Ingen visste att det doldes så mycket kreativitet bland det gänget.
Bland annat skall man noggrant granska personer som bor i Gibraltar men har hus i Spanien. Att det är fråga om skattefusk är ju självklart.

Men, den bästa iden av dem alla är att Spanien hotar med att ta en avgift av alla som besöker Gibraltar. Så där en 50 Euro per skalle anses lagom. Och det är klart, man får ju betala för att gå på zoo och det är väl ungefär det som Gibraltar är idag. Det finns ju snart fler apor som klänger omkring i berget än det finns fast boende.
Säga vad man vill om Mariano "ahoj med R framför" men han har sina ljusa stunder när han kikar fram ur dimman.

För övrigt anser jag att IMF och Världsbanken borde förstöras. 

Saludos amigas/amigos.
Må väl och ta hand om er.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255