Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Absolut relax i Mijas Costa

Hotellet består av dels en huvudbyggnad med två flyglar med flera rum som har direktaccess till pool, terrass och strand

Hotellet består av dels en huvudbyggnad med två flyglar med flera rum som har direktaccess till pool, terrass och strand

Absolut relax i Mijas Costa

2005-10-26

Utarbetad och utbränd? Längtar du till några lugna och lata dagar med ackompanjemang av Medelhavets vågskvalp? The Beach House är ett svenskt rekreationshotell på Mijas Costa


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

För den alltför stressade människan – och för vem som helst – är det som balsam för själen att ligga och lyssna till vågorna. Ett stenkast från poolen har du Medelhavets sälta. Här tar man hand om sig själv.
Nedanför The Beach House har du en lugn, vacker strand. Fotsteg i sanden skvallrar om långa barfotavandringar.

Fyra, fem dagar
The Beach House ligger i ett lugnt och behagfullt villaområde. Hotellet består av dels en huvudbyggnad med två flyglar med flera rum som har direktaccess till pool, terrass och strand.
Trycket är stort och det har varit fullbokat under hela sommaren, säger Kjell Sporrong, ägare till The Beach House.
-Våra kunder stannar i genomsnitt i fyra, fem dagar. Allt beror på hur hårt utarbetad man är, men efter några dagar brukar det börja rycka i benen hos våra gäster och det blir en och annan promenad utmed vattenbrynet, berättar Kjell Sporrong.

Som en annan värld
Relax-stället The Beach House ligger precis utmed gamla kustvägen, mellan fyren El Faro och La Cala de Mijas. Trafiken på kustvägen är intensiv, så därför blir man ganska förvånad över den totala tystnad som möter när man kliver in bakom murarna till hotellet. Det känns som en annan värld.
-Jo, det är ett och annat oroat ansikte som möter när jag öppnar grinden mot kustvägen, men ganska snart spricker ansiktena upp till ett smil…

Europas 60 bästa
Kjell Sporrong hade inredningsbutiken ”Bohem” i Stockholm under nio år. Klimatfrågan blev dock alltför mäktig för Kjell varför han först for till Mallorca för att leta. Han letade, och hittade allt från palats till ruiner. Tills han fann fastigheten som skulle bli The Beach House – på Costa del Sol.
-Tidigare hette stället Casa Aloha, ett bed and breakfast pensionat. Då var vi tre kompanjoner som ankrade upp utanför Casa Aloha. Vi låg på en båt ute till havs, drömde, spanade på stället, hur solen låg på under dagens olika timmar, minns Kjell Sporrong.
Inget lämnades åt slumpen. Resultatet har blivit att The Beach House är ett uppskattat inslag i hotellfloran på Solkusten. När tyska livsstilsmagasinet Elle skulle ranka Europas bästa hotell kvalade The Beach House in på 60-bästalistan. En titt i gästboken ger ett bra avtryck av gästernas upplevelse.

Ni har även utgett ett antal musik-CD?
-Det var faktiskt en idé som Christer Sandelin kom med då han var gäst här. Christer hade lite material liggande och tipsade oss om idén, så nu har vi två CD som många gäster köper med sig som minne.
Musiken gör att minnet av några finfina dagar på The Beach House gärna lever kvar.
Fotnot. Förutom The Beach House vid Mijas Costa driver Kjell Sporrong även hotellet Town House i gamla stan i Marbella.Tyska livsstilsmagasinet Elle har The Beach House in på 60-bästalistan över Europas hotell

Tyska livsstilsmagasinet Elle har The Beach House in på 60-bästalistan över Europas hotell


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255