Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Spanien nästa för golftjejernas nätverk Q tee

Annons - Svenska magasinet
Q tee har redan 1.000 medlemmar

Q tee har redan 1.000 medlemmar

Spanien nästa för golftjejernas nätverk Q tee

2005-10-20

Qtee Europe är ett nystartat europeiskt medlemsnätverk för kvinnliga amatörgolfare. Den stora drivkraften är att uppmuntra kvinnor att resa, tävla och mötas över hela Europa. Under hösten 2005 spelas tre golftävlingar i Sydspanien


Version för utskrift Skicka till en vän

Q tee Europe erbjuder kvinnliga golfare en naturlig mötesplats för att skapa nya kontakter, såväl inom som utanför golfen, enligt ett pressmeddelande.
-Vi ville skapa något som uppmuntrar till kontakter mellan kvinnor från olika länder som alla har en sak gemensamt, lusten till golf. Det finns ett stort behov och intresse hos kvinnor att tävla, resa och utveckla sin golf men inget naturligt nätverk för detta förrän nu, säger Lotta Malkar, idégivare och initiativtagare till Qtee Europe.

3.000
Under sommaren 2005 har Q tee Europe genom sina öppna golftävlingar träffat över 3.000 kvinnor i Sverige, från Gävle i norr till Ljunghusen i söder. Under september gick turnén vidare ut i Europa med tävlingar på Golf de Pierpont i Belgien och Tullamore Golf Club på Irland.
Under hösten 2005 tävlas det i Sydspanien. Tre tävlingar är inbokade på Golf El Puerto, Cadiz, Cabopino Golf och Dona Julia Golf i Marbella. Till våren väntar tävlingar i nya länder, Tyskland, England och Holland.

Öppen damtävling
-Qtee Open är precis som det låter en öppen damtävling där alla kvinnliga golfamatörer med officiell handicap, oavsett land, kan delta, säger Lotta Malkar.
Tävlingarna spelas i tvåmannalag bästboll, en positiv tävlingsform som inbjuder till nya möten mellan kvinnor. Vinnarna i varje deltävling får en plats i Europafinalen, som spelas i Spanien i mars 2006.
Med drygt 1 miljon europeiska kvinnor som redan idag spelar golf ser Q tee Europe en stor potential att växa.

13 EU-länder inom kort
I dagsläget har drygt 1.000 kvinnor från Sverige, Spanien, Irland och Belgien blivit medlemmar och målet är att Q tee Europe ska vara etablerade i 11–13 EU-länder inom fem år. Varje land kommer att ha en egen Q tee Europe ambassadör som ansvarar för landets tävlingar och arrangemang.
-Det här är länder som skiljer sig mycket åt både i golfkultur och i attityder. Kvinnliga golfare i de här länderna är väldigt olika, och det  är en del av tjusningen, säger Catharina Wöhlecke Haglund, som är Sveriges Q tee Europe ambassadör.

Köpstark grupp
Kontakten med företag och sponsorer är en viktig del av Q tee Europes verksamhet, de samarbetar med olika typer av företag som alla vänder sig till den aktiva, golfande kvinnan och som delar hennes värderingar. Qtee stödjer Karin Sjödin, en ung lovande proffstjej som via Qtee´s hemsida inspirerar och berättar om livet på touren.
Allt fler företag har äntligen börjat inse att kvinnor är en köpstark grupp som ofta ligger bakom stora inköpsbeslut i familjen. Det ska vara ett vinna-vinna-vinna-koncept. Det ska framförallt vara vinna för kvinnan, vinna för företagen och vinna för Qtee Europe. Det är dags att satsa på kvinnor och möjligheterna är enorma för alla.
Inom kort kommer också  Qtee’s  egna golfprodukter att lanseras på nätmarknadsplatsen www.qtee.net.Lotta Malkar, idégivare och initiativtagare till Qtee Europe

Lotta Malkar, idégivare och initiativtagare till Qtee Europe


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255