Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Santa Maria Golf - en utmanande och vacker golfbana

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Santa Maria Golf - en utmanande och vacker golfbana

2013-02-12

Santa Maria Golf & Country Club är som namnet antyder mycket mer än bara en golfbana där en 1700-tals spansk ”Cortijo” omvandlats till klubbhus, omgiven av vackra trädgårdar och fina fritidsanläggningar med tennis och bowlingbana på gräs. Förutom en fin utsikt från restaurangen över 1:a tee och 18:e green har man också en fin vy över de första 3 hålen.


Version för utskrift Skicka till en vän

 

Här har Svenska Magasinet haft många uppskattade golftävlingar under åren. Många minns nog när en bil placerats vid 15:e green som pris om någon skulle göra Hole in one. Det var Peugot som sponsrade Svenska Magasinets golftävlingar på den tiden.

Santa Maria är i dag en tämligen internationell klubb med lite drygt 400 medlemmar från 14 olika nationer.
Golfbanan följer konturerna av två dalar upp i bergen med bäckar och små sjöar som utgör naturliga hinder. Den börjar med ett ganska enkelt par 4 som kräver ett kort järn in mot green. Om du haft en hyfsad drive förstås.

Sedan kommer utmaningarna som börjar med ett par 5, 460 meter från gul tee, med en lätt dogleg höger där fairway löper parallellt med ettans men med 3:ans fairway inklämd mellan.

Man spelar sedan vidare upp mot bergen där hål 6 ligger ovanför motorvägen och bergen naturligt avgränsar banan.  Du spelar ibland mot upphöjda greener, eller står högt över greenen för att sen spela över vatten som kantar fairway.

De första nio hålen avslutas högst upp på berget med ett par 4:a, där en drive måste vara bra träffad för att bära tillräckligt över vattnet, men de första nio hålen på Santa Maria kräver mer finess än styrka, främst på grund av ett antal korta par 4:or.

Väl här uppe får man mycket lön för mödan med en fantastisk utsikt över Medelhavet, bergen och man har ingen bebyggelse kring hålen. Spansk natur och vacker utsikt att njuta av! Hemvägen börjar med ett par härliga hål där vatten och ett vackert litet vattenfall karaktäriserar hål 11 och sen vänder man ner mot havet och klubbhuset igen.

Väl inne väntar en trevlig restaurang med härlig utsikt och trevlig. Ett stort plus för bemötandet av caddimaster och all leende personal lyfter banan ännu mer.

Santa Maria är en vacker park/skogs/bergsbana med pinjeträd och ekar, men böljar så pass och har en högsta punkt som gör det klokt med golfbil. Missa inte Santa Maria om du gillar och kan spela golf.

The Bobmen report heter en hemsida på internet gjord av ett gäng svenska golffantaster som beskriver sig själva så här:

”Vi är vanliga hackare, både tjejer och killar som gillar att resa med klubborna. I väntan på ett bra golfslag fotar vi banorna vi lirar”. The Bobmen Report innehåller massor av reseskildringar och beskrivningar av banor över hela världen och hemsidans ansvariga är mycket noga med att framhålla sitt oberoende.

The Bobmen report skriver att ”Santa Maria är betydligt roligare (jämfört med Mijas). När man efter några hål skakat av sig den anskrämliga bebyggelsen bjuds det på en rejäl klättring och flera läckra hål på hög höjd”.

Restaurang och personal får ofta högt betyg på diverse golfsajter. Själv fick jag inte ut den flaska vatten ur automaten jag betalat för, stod där lite villrådig då en personal observerat mig och omedelbart kom ut och skänkte mig en betydligt större flaska vatten än jag tänkt mig. Sådant gör intryck.

 


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

 

Fakta:

Santa Maria ligger 12 km från Marbella mot Malaga, mitt emot Don Carlos (Elviria) Golfbokning 952 831 036, www.santamariagolfclub.com.
 

Nämn Svenska Magasinet när du bokar så kan du vinna 2 greenfee på Santa Maria.
Be Caddy Master anteckna dig till utlottningen med telefonnummer eller emailadress. Gäller under tiden 15 februari till 7 april. Vinnaren presenteras i SvM april.


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255