Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2013-02-12

Den ekonomiska krisen skrivs det om och diskuteras i all oändlighet. Konsekvenserna är som vi alla vet många och människor blir mer och mer desperata. Så till den milda grad att en väninna till mig blev brutalt rånad och misshandlad för ett par veckor sedan på paseon i Marbella när hon skulle ta ut pengar till taxi, två minuter från min lägenhet. Med avsparkat lårben och blåslagen lämnades hon mitt i gatan en lördagskväll. De brutala rånarna kom över 20 euro och en iphone...


Skicka till en vän

Jag som säkert många andra har vaggats in i tron om att vi är helt trygga i Marbella. Det händer inget här tror vi och själv har jag väl ¨lullat¨ hem många sena kvällar utan en tanke på att bli överfallen.

Om det är den ekonomiska krisen eller ej som bidrar till detta våld är svårt att säga. Men en sak är säker och det är att man aldrig ska ta för givet att man är säker var man än är. Då menar jag inte att man ska vara paranoid, men definitivt mer försiktig.

I och med denna händelse som varit på mångas läppar de senaste veckorna har jag hört den ena rånhistorien efter den andra. Media har tack och lov lyft fram min väninnas överfall. Helsidesartikel i Diaro Sur, Sur in English samt Nationell tv som intervjuat henne. Jag hoppas att detta kommer att leda till högre säkerhet i form av patrullerande poliser och fler kameror uppsatta i utsatta områden. Vad kan vi själva göra under tiden, tja... Inte gå hem ensam på kvällen och undvika att ta ut pengar på bankomater nattetid. Läs mer om händelsen på sida 8.

Till något mer positivt har vi ett reportage om Triple A som gör ett fantastiskt jobb mycket tack vare sina volontärer. Kanske det finns något som du känner att du vill bidra med. Jag adopterade min hund därifrån i somras och det har varit min lycka sen dess.

Trevlig läsning!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255