Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nanna firar tio år med Citron

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Nanna firar tio år med Citron

2012-12-12

Svenskägda restaurangen Citron som ligger några stenkast från Picassos födelsehem vid La Plaza de la Merced i Málaga firar 10-års jubileum. Citron var en av pionjärerna när det gäller ”cross kitchen” i Málaga.


Version för utskrift Skicka till en vän

Bakom framgången ligger ett antal klassiker men även förmågan att utvecklas och förnya sig. Citron erbjuder exempelvis ett flertal glutenfria alternativ och tar in allt fler ekologiska produkter i sin matlagning. Det skriver restaurangen i ett pressmeddelande.

- Málaga är fantastiskt vackert under julen, boka in en dag med julshopping och avsluta den med vår julmeny, rekommenderar krögaren Nanna Tommola som driver Citron med buisness partnern Javier Jimenez Tejada.

Citron har förutom en prisvärd specialmeny för grupper, flera säsongsbetonade menyer under året, däribland San Valentin och så julen förstås! På årets julmeny, som består av förrätt, huvudrätt och efterrätt för 27 euro per person, finns bland annat smördegsbakelse med mousse av iberisk paté och blåbärssås samt en fläskfilégryta med russin, plommon och sött Málagavin.

- Citron har skapat en trend i Málaga, säger Nanna Tommola. Vi utgår ifrån lokala andalusiska produkter som vi blandar upp med internationella influenser. Vi har många stamkunder som kommer för klassikerna som varit med från start, samtidigt försöker vi ständigt lära oss nya saker och bli allt mer kreativa.

Ekologiska produkter ligger i tiden och Citron har också satsat på alternativ för glutenallergiker. Förutom risotto, woks, glutenfri brownie, med flera andra rätter, har Citron också glutenfri soja, öl och bröd. För Nanna är det dock inte enbart råvarorna som är viktiga för att bevara och höja kvaliteten.

- Lika viktig är den energi som uppstår i köket när vi tillreder maten, det måste vara bra stämning i köket. Musiken, känslan bland personalen, hur vi tar i produkterna, allt bildar en helhet som når ut till gästerna och får dem att må bra.

Nanna intresserar sig generellt för fysiskt och psykiskt välmående och försöker hela tiden utveckla Citrons koncept, går kurser och provar nya råvaror tillsammans med sin personal.

Atmosfären och mysfaktorn i lokalen är minst lika viktig och som en bonus utöver den varma hemtrevliga miljön, kan Citrons gäster just nu njuta av alster av Málagakonstnären Antonio Gallero.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255