Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Välkomna tillbaka kära läsare!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Välkomna tillbaka kära läsare!

2012-09-10

Jag drar en suck av lättnad att augustis sommarhetta är över. Med den milda vintern och bristen på nederbörd var det inte helt oväntat att det skulle börja brinna.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Katarina Lindevall

Det var den värsta branden på 25 år på Costa del Sol. På vägen till kontoret den första morgonen efter brandens början möttes jag av ett 20 tal militärfordon, brandbilar, och surrande flygplan i luften. Väl på kontoret var vår journalist Ola "eld och lågor" i jakten på att hålla vår hemsida uppdaterad med de senaste nyheterna. Vi blev även kontaktade av både svenska tidningar och svensk radio. Vår webbplats slog under dessa dagar ett nytt rekord med 3.724 unika besökare på bara en enda dag. Wow tänker man då, webben är ett mäktigt redskap.

De följande dagarna utbyttes många historier om hur vi alla blev drabbade av branden på ett eller annat sätt. Det var läskigt, och ledsamt men samtidigt lite spännande och fascinerande. Det var framför allt en känsla av samhörighet som skapats. En medkänsla och en stolthet över att hjälpa varandra.

Så här i mitten av september undrar man var sommaren tog vägen. Men hösten är härlig och det finns mycket att se fram emot. Den 25 september inleds Real Feria de San Miguel i Vélez Málaga och Torremolinos. I Fuengirola och Nerja går ferian av stapeln första veckoslutet i oktober. Spaniens nationaldag Fiesta nacional de España är den 12 oktober med militärparad i Madrid. Vi ska inte heller glömma att Málaga har en blomstrande kulturhöst. Läs mer om detta på våra evenemangsidor.

Vi på Svenska Magasinet startar hösten full med energi och intressanta reportage. I det här numret fortsätter vi vår reportageserie ¨On Tour¨ och besöker Sacaba Beach, en av svenskkolonins första samlingspunkter. Vi har även besökt Svenska Skolan i Fuengirola som också är en viktig del av svenskkolonins historia. Under hösten fortsätter våra resor som vi arrangerar för våra läsare tillsammans med Ruta Solar, och den här gången åker vi till vår spännande huvudstad Madrid. Se program och priser på sida 24. 

Tills vi ses nästa gång,

Trevlig Läsning
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255