Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vad händer? 40-nybyggda lägenheter har stått tomma i flera år

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Vad händer? 40-nybyggda lägenheter har stått tomma i flera år

2012-09-05

I över två års tid har den stått tom, den nybyggda fastigheten som uppfördes på tomten där Svenska skolan tidigare låg i Villa Isabel. I bygg -och mäklarkretsar är numera tomten i Fuengirola bland de mest kända i hela Spanien.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Nu kan Svenska Magasinet avslöja att det finns nordeuropeiska intressenter som kan tänka sig att ta över fastigheten av en skuldtyngd ägare från Córdoba.

Det handlar om 40 lägenheter. Här ska finnas sauna, gym och golfaffär samt 160 parkeringsplatser i fyra våningar under jord.

Men vi tar det från början. Under många år hade Svenska skolan ett löpande hyreskontrakt med ägarna till fastigheten Villa Isabel på Calle Ramón y Cajal 29 i Fuengirola. Ett hyreskontrakt var tecknat till 2015. I december 2006 blev skolan utköpt från hyreskontraktet för en miljon euro.
 
Ägarna ville riva fastigheten för att i stället bygga lägenheter och parkeringsgarage. 2006 var det gynnsamma ekonomiska tider och ägarna från Córdoba räknade med att tjäna pengar samtidigt som Svenska skolan gjorde bedömningen att med pengarna kunde det planeras för en nybyggd svensk skola.
 
Till slut blev det en ganska surrig historia med ersättningar till advokater samtidigt som skolan betalade flera hundratusen euro i skatt. Skolan gjorde av med mycket pengar på olika byggprojekt, uppskattningsvis cirka 370.000 euro försvann den vägen.
 
Men för byggherren från Córdoba blev det en ännu dyrare historia. Knappast vad de hade räknat med när planerna drogs upp under högkonjunkturen 2006. Utöver en miljon euro till svenska skolan har det kostat ytterligare stora belopp. Varje lägenhet i fastigheten är belånad till 200.000 euro medan försäljningspriset ligger på 160.000 euro...
 
Nu är ett antal nordeuropeiska intressenter inblandade. Bland annat en finsksvensk reseoperatör. Meningen är att lägenheterna, ”apartamentos turisticos”, ska marknadsföras mot bland annat Sverige. Vissa ombyggnader planeras. Bland annat ska en konferenslokal byggas.
Ett projekt är presenterat. Ett anbud lämnades i augusti och nu återstår det att se vad huvudägaren i Córdoba och banken som finansierat bygget säger.
 
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255