Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2012-05-10

Maj månad är här och vi ser ett skifte av människor på gator och torg. Flyttfåglarna har åkt hem till Sverige inför sommaren men de har i sin tur bytts ut mot en växande turistskara


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Katarina Lindevall

Stränderna börjar fyllas så sakta samtidigt som spanjorerna sneglar på ¨vinterbadarna¨ med förundran. Själva går de fortfarande med täckjacka och långbyxor, och det gör jag också för den delen.

Vi på Svenska Magasinet firade vårens ankomst med en andalusisk fest tillsammans med våra annonsörer. En mycket trevlig eftermiddag som bjöd på både paella, flamenco och andalusiskt uppklädda ryttare som underhöll oss under dagen. 

I detta nummer av Svenska Magasinet bjuder vi på fem sidor segling. Med vår och sommar tätt inpå lockar det ljuvliga livet till sjöss. Vi har träffat Anders Hagner, medelhavsombud för Svenska Kryssarklubben. Han ger goda råd till svenska segelentusiaster. Costa del Sol som tidigare hette Costa del Viento (den blåsiga kusten) ger en mycket bra grund för god segling. Smart marknadsföring gjorde dock att man senare döpte om kusten till Costa del Sol, och det är väl helt missvisande. Ett annat namn som introducerades i mitten av 90-talet var Costa del Golf, som idag också har blivit ett vedertaget namn på vår kuststräcka. Kärt barn har många namn.
 
Vi har haft besök av Dagens Nyheter, och vi gläds åt att kunna bidra med våra kontakter och kunskaper om Spanien till svensk media. Vi har ett stort artikelarkiv på webben. Gå in och botanisera på www.svenskamagasinet.nu så hittar du en oslagbar flora av artiklar och information som vi publicerat genom åren. Vår webbplats är sprängfylld med information om Spanien, reportage, utflyktstips och ideer för att på bästa sätt ta vara på den vackra omnejd vi så gärna vistas i. 
 
Ps. Det spanska journalistförbundets ordförande uttalade sig i samband med pressfrihetens dag härom veckan. ¨Utan journalister, ingen journalistik, utan journalistik, ingen demokrati¨… Det tål att tänka på. 
 
Trevlig läsningAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255