Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet
Nya Svenska Magasinet en alltmer efterfrågad informationskälla för bofasta nordbor,  turister och annonsörer som vill synas på Costa del Sol

Nya Svenska Magasinet en alltmer efterfrågad informationskälla för bofasta nordbor, turister och annonsörer som vill synas på Costa del Sol

Kära läsare!

2005-09-13
Version för utskrift Skicka till en vänNu är det 15 år sedan det första exemplaret av Svenska Magasinet kom ut. Det var en annan tidning då än nu, men det var sannerligen en annan "Solkust" också. Byggboomen hade avtagit, längs kustvägen mot Marbella stod skelett av tegel, som sades ägas av banken. Kustvägen, som kallades Europas farligaste väg… Magasinet hade väl som mest 48 sidor då. Annonsörerna var inte så många, och den vikande konjunkturen tärde ytterligare på utgivningen. Jag kunde ta över tidningen, och det första vi, några medarbetare som var mera entusiaster än professionella bestämde var att sätta prefixet "Nya" framför det redan kända namnet Svenska Magasinet.

Nya Svenska Magasinet skulle i ett avseende skilja sig från det ursprungliga. Vi skulle hålla utgivningsdatum. Den 15 i varje månad. Det var inte tillgången på annonser och redaktionellt material som styrde utgivningen. Det var almanackan, och den är som alla vet obeveklig.

Då händer det saker.

Annonsörerna kunde planera sina satsningar. Skribenter visste när de hade dead-line, vilket är det mest drivande som finns för skribenter. På överraskande kort tid blev Nya Svenska Magasinet en fast resurs för i synnerhet det svensktalande affärslivet på Solkusten och en alltmer efterfrågad informationskälla för bofasta nordbor och turister.

För fem år sedan startade också Kustradion. Den fasta utgivningens drivande princip tillämpades även där. Fasta veckoprogram gjordes upp, och engagerade och entusiastiska medarbetare såg till att fylla dem. Jag gjorde det inte, jag kan inte tala i radio eller skriva tidningsartiklar, men om de som vill och tror sig kunna får möjligheten då blir det ofta bra.

Solkusten är inte vad den var. All standard har höjts. Allt fler bor här. Allt mer finns att säga och skriva. Då är det helt naturligt att Nya Svenska Magasinet numera har ca 100 sidor i varje utgåva (detta nummer 116 sidor), att Kustradion sänder 24 timmar om dygnet och att tidningens upplaga, inklusive prenumeranterna i Sverige ofta närmar sig 15.000 ex per månad.

Det har varit 15 händelserika år.

Christer MelkersonSvenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255