Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

AHN-golfare blir automatiskt medlemmar på Mijas golfklubb

Annons - Svenska magasinet
”Vi känner en skön lagkänsla i nuläget, vi är många som hjälps åt att föra AHN-golfen framåt”, säger Michael Irgens och Eckhardt Metzner vid AHN:s golfkommitté

”Vi känner en skön lagkänsla i nuläget, vi är många som hjälps åt att föra AHN-golfen framåt”, säger Michael Irgens och Eckhardt Metzner vid AHN:s golfkommitté

AHN-golfare blir automatiskt medlemmar på Mijas golfklubb

2012-04-10

Spansknordiska AHN är en mycket aktiv förening. För dem som älskar livet mellan tee och green ska det bli ännu bättre. Över hundra AHN-golfare och medlemmar samlades på Lauro golf den 9 mars. Det var golf, buffé och ett svårslaget lottpris på hela 14.000 SEK


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det var stor uppslutning på Lauro golf den 9 mars, den största manifestationen för AHN-golfen med nära 90 deltagare och 109 på den efterföljande buffén. Inför hösten kommer AHN:s golfsektion att presentera flera nyheter.

-Vi ska utveckla AHN-golfen och göra den bättre för alla golfare, säger AHN:s golfkommitté i ett uttalande.

En av de stora nyheterna är att ett medlemskap i spansknordiska sällskapet AHN (Asociación Hispano Nórdica) kommer att ge automatiskt medlemskap på Mijas golfklubb.

- Vi har märkt att många av de nordiska golfarna inte har någon hemmaklubb eller golftillhörighet på Solkusten. Det vill vi ändra på, säger Michael Irgens som tillsammans med Jan Fridström, Eckhardt Metzner, Tage Skoog, Ellinor Fredsborn, Terje Sveen och Rolf Johansson utgör golfkommittén i föreningen.

Medlemskap vid AHN ger automatiskt medlemskap på Mijas golf från den 15 september.

- Så när golfspelare i AHN får frågan vilken hemmaklubb de har kan de svara Mijas golfklubb. Vi får ett ställe där alla känner sig hemma, säger Eckhardt Metzner.

- Vi ska utveckla golfdelen på olika sätt. Medlemmarna kan köpa tröjor med AHN:s och Mijas logga, tillägger Michael Irgens.

Golflivet i Europas bästa klimat ska alltså bli ännu bättre. Förutom spelet mellan tee och green handlar det om ett socialt liv med trevliga luncher och bridge. Restaurangen och terrassen på Mijas golfklubb uppfyller de flestas önskemål när man ska träffa sina vänner och organisera middagar.

Det är en fin gammal golfklubb som AHN-medlemmarna automatiskt blir medlemmar vid. Klubbhuset håller bra klass med nyrenoverade omklädningsrum. I nuläget genomförs stora arbeten utomhus på anläggningen som består av två 18-hålsslingor.
Los Lagos-banan görs om helt. Stora jordmassor flyttas, nya sjöar anläggs – det blir en helt ny golfbana när den preliminärt öppnar den 18 februari 2013.
- Och då planerar vi för en öppningsmatch för AHN-medlemmar.
 
Vad bidrog till att valet av hemmaklubb föll på Mijas?
- Mijas golf ligger bra till, dessutom tycker våra medlemmar att det är en trevlig bana. Den är inte för kuperad, den är lätt att gå, säger Michael Irgens.
 
Spansknordiska föreningen AHN är en mycket aktiv förening. Av föreningens alla medlemmar spelar cirka 400 golf. Fem golftävlingar arrangeras i veckan.
- Kan nog med gott samvete säga att vi är det mest aktiva golfsällskapet på kusten, säger AHN:s golfkommitté som även lovprisar sponsorer och alla frivilliga som gör ett strålande jobb vid tävlingar.
- Vi har bra sponsorer, banker, mäklare och andra som ställer upp och via AHN-golfen kan de träffa sina kunder. Vi har helt enkelt trevligt tillsammans.
 
Vid prisceremonin på Lauro golf den 9 mars hyllade Eckhardt Metzner föreningens frivilliga krafter.
- Vi har fem golftävlingar i veckan, många gör ett fantastiskt jobb och vi känner i nuläget en härlig lagkänsla. Men vi behöver fler som hjälper till, så fler är välkomna.
 
AHN-golfarna möts av positiva vibrationer vid tävlingar på kustens banor. Det är välorganiserat och föreningen är omtyckt.

109 AHN-medlemmar var med på buffén på Lauro golf

109 AHN-medlemmar var med på buffén på Lauro golfSvenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255