Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2012-03-13

Våren är här och snart kommer påsken. När jag flyttade hit november 2010 och frågade var är alla människor var, sa man att det börjar påskveckan. Det är då restaurangerna gör sig redo för säsongen. Det dyker upp nya affärer och sakta men säkert byggs förväntan upp till sommar och högsäsongens glada dagar


Version för utskrift Skicka till en vän

Semana Santa för 12 år sedan stod jag hängandes ut genom fönstret från min lägenhet på Calle Larios i Málaga och hade förstklassig utsikt över processionerna. Det var med blandad förtjusning minns jag. Oändliga parader av traditionsenligt klädda gestalter i kåpor, släpandes på helgonfigurer och religiösa ikoner. Dessa kläder och masker användes redan under medeltiden av botgörare. Genom att dölja sig kunde man göra bot samtidigt som man döljer sin identitet.

Jag kan inte hjälpa att tänka på hur dold vår identitet är idag. Vi emailar, nätdejtar, bloggar och delar känslor och upplevelser genom statusuppdateringar på Facebook. En balansgång mellan hur det verkligen är och hur vi vill att andra ska uppfatta att den är.

Är det så att vi vågar att bete oss lite sämre över nätet än vad vi gör i person? Har i så fall botgörare som bar kåpor och religiösa symboler bytts ut mot en pyamasbärande hemmajobbare med emailadress och smileygubbar? :)

I vilket fall som helst måste livet då och då sättas i perspektiv. Svenska Magasinet bjuder den här gången på en intervju med Agneta Sjödin som kommer till Marbella i vår för att tala om sin pilgrimsvandring och om hur den resan hjälpte henne att se helheten i tillvaron. Går du i liknande tankar kan även en coach hjälpa dig att reflektera mera. Läs på om vad coaching kan göra för att förbättra ditt liv, sida 34.

On Tour fortsätter och den här gången åker vi till Gibraltar för att reda ut hur historien egentligen ligger till mellan engelsmännen och spanjorerna. I historiens tecken uppmärksammas August Strindbergs hundraårsjubileum stort i Spanien, se artikel sida 6 och evenemangsprogram sida 54. Morgan Skantz skriver om vinets historia och vi besöker Málagas stolthet, Museo Thyssen.

Trevlig läsning och glad påsk!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255