Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hur kan man förvärva en fastighet i Spanien på ett säkert sätt?

Annons - Svenska magasinet

Hur kan man förvärva en fastighet i Spanien på ett säkert sätt?

2012-01-06

På senaste tiden får vi rådfrågning från svenska och skandinaviska medborgare, för det mesta icke residenta, vars beslut att köpa en bostad i Spanien pendlar mellan önskan att kunna göra detta i ett land som Spanien och rädslan över att deras beslut och därmed deras investering kan drabbas eller vara i fara på grund av den allvarliga kris som påverkar Spanien. Man är rädd för att detta skulle kunna leda till att man förlorar sin investering


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Tomás Fernández García, abogado

Vi förstår investerarens rädsla. Självklart förstår vi den, framför allt om vi läser alla artiklar som publiceras dagligen i pressen. Många av dessa är självklart sensationslystna och föga faktiska. Situationen är svår, men investeraren bör få veta att Spanien fortsätter att vara ett seriöst och demokratiskt land, med en fullständigt konsoliderad rättsstat och vars lagstiftning är en av västvärldens säkraste och mest komplicerade, till skydd för konsumenten, köparen av bostaden. 

Med detta vill vi säga att om investeraren vidtar de försiktighetsåtgärder som den spanska lagstiftningen själv tillhandahåller, är det svårt att man ska få problem. Det finns tillräckligt med garantier som, om köparen använder sig av dessa och kräver dessa, ska se till att investeringen ska bli absolut säker. Vi säger absolut, medvetna om vilket ord vi använder. ABSOLUT!

I tidigare publiceringar har vi redan informerat om vilken föregående information köparen bör ha: Urbanistisk information (stadsplaneringsmässig), d.v.s., undersöka om den bostad man vill förvärva är laglig och även om det finns bygglov och “licencia de primera ocupación” (ett tillstånd som kommunen utfärdar för att ge sitt godkännande av att bygget utförts i enlighet med projektet och bygglovet); information från registret, d.v.s. att bostaden är korrekt inskriven i fastighetsregistret, utan belastningar eller begränsningar; information rörande skatter och om samfällighetsföreningen (”Comunidad de Propietarios”), d.v.s. att det inte finns kvarstående skatter att betala, att det finns en bildad samfällighetsförening och att avgifterna till föreningen är betalda.

Alla dessa försiktighetsåtgärder är nödvändiga och oumbärliga, men trots detta, är den sista och definitiva garantin som undviker vilket som helst allvarligt problem den följande, garantin för de belopp som man överlämnat innan bostaden har överlämnats. Ingen bör betala ett belopp utan att säljaren samtidigt överlämnar en garanti, normalt sett en bankgaranti, som garanterar återbetalningen av summorna och dess lagliga räntor. Detta är den grundläggande faktorn som man ofta glömmer.

Det handlar om en obligatorisk skyldighet som säljaren har och som beaktas i två mycket viktiga lagar i den spanska lagstiftningen. Lagen ”Ley 28/99 de Ordenación de la edificación”, som ålägger nödvändigheten av att garantera beloppen, genom att följa en existerande lag från år 68, lagen ”Ley 57/68”, som förknippas med säljarens mottagande av belopp innan han överlämnar bostaden. Dessa två lagar ålägger på ett absolut klart sätt, nödvändigheten av denna garanti.

Ni som köpare bör begära denna garanti av vem som helst som tar emot belopp från Er. Om de inte ger Er denna garanti, bör Ni inte köpa.

Vi önskar våra läsare ett riktigt Gott Nytt År!

 

Fråga advokaten

Denna fråga är besvarad av advokat Tomás Fernández García, abogado på IURA Despacho Jurídico S.L.P. Har du någon fråga kan du e-posta den till: [email protected]

Ulrica Jonsson, Skandinavisk representant, IURA Despacho Jurídico S.L, tlf: 618 418 336.Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255