Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med oss till Marocko – legend och verklighet

Annons - Svenska magasinet
Marockos största moské, Hassan II´s moské

Marockos största moské, Hassan II´s moské

Res med oss till Marocko – legend och verklighet

2011-12-12

Ny resa till Marocko, 29 februari till 5 mars, med flyg, fem nätter och sex dagar.


Version för utskrift Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Efter succén i mars 2011 blir det en ny Marockoresa onsdag den 29 februari till 5 mars 2012. Upplägget på resan liknar det som publicerades i Svenska Magasinets januarinummer 2011 men nu har vi lagt till en dag för att besöka den kungliga huvudstaden Rabat. Så denna gång blir det fem nätter och sex dagar istället för fyra nätter och fem dagar.

Vi vill göra en resa som är bekväm för resenären och där vi ser och upplever landets kultur och levnadssätt. Vi tycker att det är viktigt att komma till dukade bord där maten ingår,  istället för att behöva leta efter matställen på en plats som man inte känner till. Vi gör inga gemensamma stop i stora bazarer, det finns många tillfällen att på egen hand göra inköp.

Programmet blir enligt följande:
Dag 1. (29/02), Málaga-Casablanca-Marrakech
Samling kl 12.30 på Málagas flygplats för incheckning till Royal Air Maroc i terminal 3. Flyget avgår kl 14.20 och anländer till flygplatsen Mohammed V i Casablanca kl 14.50 lokal tid. Härifrån fortsätter vi med buss till Marrakech, (ca 250 km = 2 ½ timme motorväg). I Marrakech tar vi in på hotell Golden Tulip Farah 4-stjärnigt som ligger i den fashionabla stadsdelen Hivernage, med det berömda torget Djemaa el Fna och den franska stadsdelen Guéliz inom gångavstånd. Middag och övernattning på hotell Golden Tulip Farah.

Dag 2. (01/03)  Marrakech. Vi kommer att ägna hela dagen i denna äventyrliga och spännande stad som har en konsekvent genomförd färgskala, alla stadens byggnader inklusive ringmurar och stadsportar har en beigebrunrosa färgton som är det marockanska inlandets färg liksom jordens och lerans naturfärg.

Med bussen kör vi runt ringmuren som omsluter den ursprungliga staden, medinan. Vi kommer under dagen att passera Koutoubiamoskén vilkens minaret dominerar stadsbilden. Från vilket håll man än kommer ser man på mils avstånd denna vackra minaret, som är ”systerminaret” till La Giralda i Sevilla. Utanför Marrakech finns vilda palmskogar som förstärker stadens afrikanska prägel och i bakgrunden ser vi de snöklädda topparna på höga Atlasbergen som är över 4.000 m ö.h. Med bussen åker vi till Menaras vackra trädgårdar med den stora bassängen, vi ska besöka Saadidynastins gravar och det vackra Bahiapalatset. När det blir dags för lunch åker vi till hotellet, där vi också kan koppla av en timme efter lunchen innan vi fortsätter stadsrundturen.

Under eftermiddagen åker vi med bussen till Les Tanneurs och promenerar genom Medinans labyrint av trånga gator och gränder, här finns också Medersan Ben Youssef, som vi besöker. I Medinan går vi igenom hantverkskvarteren och ser hur man arbetar i järn, läder, koppar, träsniderier och färgar garn. I detta myllrande gatuliv finns det shoppingmöjligheter utan gränser och vi ser ett fantastiskt folkliv.

Promenaden avslutas på södra Marockos mest kända torg, Place Djemaa el Fna, torget som har blivit berömt över hela världen. Torget var en gång omlastningsplats för kamelkaravanerna och här samlas än i dag sagoberättare, läkare, tandläkare, skrivare, dansare, spåkvinnor, ja alla som kan tänkas tjäna pengar på berberna som kommer hit till sin huvudstad från byarna.

Här finns tid på egen hand innan vi åker till en Fantasia, ”Chez Ali”, ett inhemskt ryttarspel som förekommer i samband med stora högtider, religiösa fester eller till kungens ära eller vid officiella stadsbesök. Fantasia har skickliga ryttare som rider i vild galopp i manegen. De yngre står upp på hästryggarna och utför rena akrobatnummer. Plötsligt avlossas skott mot himlen och alla tvärstannar, ett oförglömligt ryttarspel. På Fantasian får vi se berberfolken i sina olika folkdräkter medan vi äter vår middag som vi intar i en ”Jaima”, det arabiska ordet för tält. Övernattning på hotell Golden Tulip Farah.

Dag 3.  (02/03) Marrakech-Ourika-Marrakech                                                                           
Efter frukost på hotellet åker vi till Ourikadalen (ca 65 km) som anses vara den vackraste i Atlasbergen. Ourikadalen erbjuder storslagna vyer över höga Atlasbergen och själva dalen är mycket naturskön med prunkande grönska och snöklädda berg som står i bjärt kontrast.

De små berberbyarna som vi passerar är karakteristiska med sina jordfärgade lerhus. I bäcken porlar kristallklart vatten, fåglarna kvittrar och överallt möter vi färggrant klädda kvinnor, fårade äldre män, högresta berber – alla leende och gästfria. Vi stannar vid en liten lokal marknad dit berberna kommer för att sälja eller byta varor, allt från åsnor till tyger, från kryddor till rostiga spikar, från silversmycken till plastskor. Det kan vara bra att ha kameran med på denna utfärd. Detta är en halvdagsutflykt och vi är tillbaka till hotellet för lunch.

Efter lunchen gör vi en utflykt med Calêche till Jardin Majorelle. Middag äter vi på en typisk marokansk restaurang i Medinan, övernattning på fyrstjärniga hotell Golden Tulip Farah.

Dag 4.  (03/03) Marrakech-El Jadida-Casablanca

Efter frukost på hotellet lämnar vi den rosa staden och åker mot El Jadida som ligger vid kusten ca 10 mil söder om Casablanca. I El Jadida besöker vi Portugisernas fästning med den berömda cisternen, där en del av scenerna i Orson Welles film ”Othello” filmades.

I den här staden äter vi lunch innan vi fortsätter till Marockos största och modernaste stad, Casablanca. Med bussen gör vi en panoramatur då vi kan beundra Marockos största moské, Hassan II´s moské innan vi åker till vårt centralt belägna hotell. Från  hotellet har vi de moderna shoppinggatorna, som är gågator, inom bekvämt gångavstånd. Middagen äter vi på det återuppbyggda ”Rick´s Café”, från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna. Övernattning på fyrstjärniga Novotel.

Dag 5.  (04/03) Casablanca-Rabat-Casablanca

Efter frukost åker vi 91 km till den kungliga huvudstaden Rabat där vi gör en stadsrundtur och besöker borggården med det kungliga slottet, Tour Hassan, Muhammed V:s Mausoleum och de vackra Chellahs trädgårdar, där det en gång låg en punisk koloni. Dagens lunch äter vi i Rabat innan vi återvänder till Casablanca utefter den vackra kustvägen. Middag och övernattning på hotell Novotel i Casablanca.

Dag 6.  (05/03)  Casablanca-Málaga

Efter frukost på hotellet fortsätter vi att titta på Marockos största stad, vi åker bl a till Quartier Habous, en modern medina som anlades på 1920-talet. Här har vi stora möjligheter att göra inköp på egen hand. I utkanten av Quartier des Habous ligger det kungliga slottet. Dagens lunch äter vi på hotellet innan vi åker till Casablancas flygplats för att flyga med Royal Air Maroc till Málaga. Flyget går kl 16.20 lokal tid, resan tar 1 ½ timme med ankomst Malaga kl 18.50 lokal tid.

Pris: 981:- euro, tillägg för enkelrum: 106:- euro.

I priset ingår: Flyg Málaga – Casablanca – Málaga, luftkondtionerad buss, svensk och dansk guide under hela resan med Siv Ling och Lennart Fjord Isaksen, fem nätter på fyrstjärniga hotell. Alla måltider inkluderade, från och med middag dag 1 till och med lunch dag 6. Fem måltider på hotellen och fem måltider på restauranger, (3 middagar och 2 luncher). Entréer till de monument som står i programmet. Färd med Calêches till Jardin Majorelle. Marokansk guide där det är obligatoriskt.

Ingår ej i priset: Dricka till maten och dricks.

OBS!
Eftersom det är begränsat antal flygbiljetter är det viktigt att anmälan sker så snart som möjligt, denna resa genomförs direkt med vår Marockanska agent.

För mer information kontakta Siv Ling på e-mail: [email protected] eller telefon +34 609 577 162.


Siv Ling guidar med säker hand

Siv Ling guidar med säker hand

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Dansktalande guiden Lennart Fjord Isaksen, till höger, fixar det mesta

Dansktalande guiden Lennart Fjord Isaksen, till höger, fixar det mesta

Svenska Magasinets Ola Josefsson har gjort det på Place Djemaa el Fna

Svenska Magasinets Ola Josefsson har gjort det på Place Djemaa el Fna

Hos tandläkaren i Marrakech

Hos tandläkaren i Marrakech

Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255