Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet
Nu tar vi lite semester! Välkommen tillbaka 15 september.

Nu tar vi lite semester! Välkommen tillbaka 15 september.

Kära läsare!

2005-07-11
Version för utskrift Skicka till en vän

Välkomna alla solsökare och semesterfirare från Norden till Costa del Sol där temperaturen brukar bli hög även i kroppen. Inte minst när solen gått ned, om man skall döma av vad många besökare berättar om vistelsen här när de återvänt hem till vardagen. För att ge stöd åt alla goda historier och hålla minnet av hur det ser ut här levande, veta vad som händer och vilka nya evenemang som år från år planeras, är det naturligtvis en god idé att prenumerera på Nya Svenska Magasinet så att den kommer till brevlådan i Sverige. Gör det!

 

Något av vad ni kan göra här och nu presenterar vi i denna tidnings reportage från några av de platser där begreppet ”hektisk avkoppling” myntats. Det är välkänt inom såväl biologi som samhällsvetenskap att det mest spännande oftast händer i ”gränslandet” mellan två olika miljöer, det är därför kustområden allmänt sett lockar fler boende och besökare än inlandet, och redan barnen visar hur sant det är. Den, eftersom den är konstgjord, förutsägbara äventyrsmiljön i varje Aquaparc, med dess vattenrutschbanor, bassänger med konstgjorda vågor och strömmar man åker gummibåt i erbjuder alla ungar av alla åldrar häftiga upplevelser inom syn- och hörhåll för övervakande föräldrar och personal 

 

Lyxjaktshamnarna i gränslandet mellan land och hav liksom mellan de rika och inte så rika, kända och inte så kända, (de sitter vid borden bredvid varandra) är kittlande upplevelser för många. Puerto Banus, utanför Marbella, det stora hamnområdet vid Benalmádena Costa, hamnen i Estepona… Läs om dem i tidningen så att ni är orienterade i förväg när ni åker dit, det är ett gott råd för utbudet är så överväldigande att man som förstagångsbesökare, ja, det tar mer än ett besök att lära sig hitta sitt favoritställe, blir förvirrad. 

 

Skönt då att ”playan” finns. Och även om det kostar, är det klokt att hyra solstolar med parasoll, eller att åtminstone ta med ett eget. Tänk också på att solen står som högst strax efter klockan 2 på dagen. Siestan mellan 2 och 5 är ingen dum uppfinning. Solhatt och skjorta på alla småbarn räddar mycken nattsömn för föräldrar.

 

 

Och i den svalkande inomhusluften där luftkonditionering finns kan man få veta ännu mer om vad som händer på kusten genom att lyssna till Kustradion på 105 MHz. Dygnet runt faktiskt.

 

 

Tidningens redaktion tar nu sommarlov, men inte bara för nöje och lättja. Vi planerar för septembernumret av Nya Svenska Magasinet, ett Jubileumsnummer för att fira att tidningen funnits i 15 år på den spanska Solkusten. Det mest påkostade och omfångsrika numret hittills.

 

Välkomna!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255