Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nu lanseras Sevilla på svenska

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Nu lanseras Sevilla på svenska

2011-05-09

Världsutställning och Expo 1992 – nu är återigen Sevilla på ropet. En gång i tiden betraktades Sevilla som Världens huvudstad medan Madrid var Spanien huvudstad. Nu marknadsförs Sevilla på svenska


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Evenemangsföretaget ”Sevilla På Svenska” besökte tidigare i år TUR 2011 i Göteborg, Skandinaviens ledande mässa för resor, turism och möten.
-Vi är ett företag som består av spanjorer och svenskar. Vi vänder oss främst till företag och mindre grupper som är intresserade av att besöka Sevilla. Det kan handla om företag som vill bjuda sin personal på en relaxresa. Vi ordnar boende och andra aktiviteter. Men det kan också vara pensionärer eller studenter vi fixar allt.

Företaget ”Sevilla På Svenska” bildades ifjol. Grundaren Joaquín Pérez Ordóñez är officiell guide i Sevilla, han är spanjor men pratar flytande svenska.
-Intresset för Sevilla och området runt omkring har ökat, säger Magnus Olsson. Tidigare har det inte funnits någon svensk arrangör i Sevilla, det har helt enkelt funnits ett tomrum som nu fylls. Och all vår service är på svenska.

På programmet står flamencouppträdanden, guidade stadsvandringar, kurser i matlagning, kurser i spanska, eller danskurs i flamenco med svensktalande lärare. Men det kan lika väl vara aktiviteter som luftballongfärder, paintball, fiske, ridning, cykelturer, vindsurfning och klassisk surf.
-Även om vi mest inriktar oss på Sevilla sträcker vi oss till andra delar av Andalusien och kör rundturer.

Lågprisflygbolaget Ryan Air har börjat flyga mellan Sevilla och Stockholm. Att flygbolagen visar intresse för linjer mellan Sverige och Sevilla är positivt tycker Magnus Olsson även om affärsresenärerna i första hand kanske väljer andra flygbolag.
-Vi har olika lösningar när det gäller flyglinjer mellan Sverige och Sevilla med mellanlandning i Madrid eller Barcelona. Faro i Portugal är ett alternativ, hit flyger Norwegian och vi ordnar busstransfer till Sevilla på lite mer än 1,5 timme. Málaga är också intressant när vi har rundresor, då börjar vi i Málaga. Även Jérez som ligger söder om Sevilla har flygplats.

Evenemangsföretaget Sevilla På Svenska är numera även officiella återförsäljare av biljetter till Sevillas hemmamatcher i spanska La Liga i fotboll.
-En sådant evenemang kan kombineras med en stadsvandring, matlagningskurs eller besök på bodega.

Sevilla stoltserar med ett fantastiskt förhållande till operan. Över femtio operors historier utspelar sig i Sevilla där Barberaren i Sevilla, av Gioacchino Rossinni och Carmen, av George Bizet, tillhör de världsberömda. Därför organiseras även aktiviteter inom operavärlden, guidade turer på scenplatserna, middagar med operans och den klassiska musikensemblen och bokningen av biljetter till föreställningarna i Sevillas främsta teaterhus så som Lope de Vega och La Maestranza.

I Svenska Magasinets majnummer 2008 berättade vi om Magnus Olsson som gjorde som så många av andra tusentals svenska ungdomar gör, lämnade Sverige, I Magnus fall Skåneslätten och Lund för att plugga spanska på Costa de la Luz. Därefter har han guidat svenska golfspelare på besök i bodegan González Byass och i Cádiz, om han inte har lärt spanjorer engelska.

Efter åtta månader började han jobba på vandrarhem och fick praktisera spanska språket. Han lämnade sitt CV på bodegan González Byass och fick jobb som guide på sherryjätten. Under två års tid guidade han turer och VIP-grupper på González Byass på spanska, engelska, tyska och skandinaviska. Numera är Magnus Olsson alltså en del av arbetsteamet vid ”Sevilla på Svenska”.


Läs mer här
Magnus Olsson och Joaquín Pérez Ordóñez vid företaget Sevilla på svenska

Magnus Olsson och Joaquín Pérez Ordóñez vid företaget Sevilla på svenska


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255