Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Golffest på Finca Cortesin med Volvo World Match Play

Annons - Svenska magasinet
Hål nr 10 är ett par tre med ett brant nerförslut och bra med plats för åskådare till vänster om greenområdet. det blir nog ett av tävlingens favorittillhåll

Hål nr 10 är ett par tre med ett brant nerförslut och bra med plats för åskådare till vänster om greenområdet. det blir nog ett av tävlingens favorittillhåll

Golffest på Finca Cortesin med Volvo World Match Play

2011-04-13

Nu laddar Finca Cortesin för Volvo World Match Play Championship i golf med ett mycket starkt startfält med bland andra Robert Karlsson och Johan Edfors


Version för utskrift Skicka till en vän

Text och foto Anders Olow

De två högst rankade spelarna i världen, Martin Kaymer och Lee Westwood kommer till Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesin mellan Estepona och Casares den 19-22 maj.
Årets tävling ser ut att bli golfsäsongens höjdpunkt i Spanien efter att Rory McIlroy, Paul Casey, Paul Lawrie och Johan Edfors bekräftat sitt deltagande.

Dessutom kommer förra årets vinnare Ross Fisher, och 2008 Volvo Masters-vinnaren Søren Kjeldsen. Robert Karlsson som vann 2010 års Dubai Golf Championship är också med i det 24 man starka spelfältet i Volvo World Match Play Championship.

Spelarna delas in i åtta grupper med tre spelare i varje. De spelar torsdag och fredag. 16 spelare går vidare till utslagstävling på lördagen och på söndagen spelas avgörande semifinal och final.
Finca Cortesin är en realtivt ung bana, bara fyra år gammal och en påkostad anläggning med villor, townhouses och lyxhotell.

Fastigheterna ligger här inte alldeles inpå golfbanans fairways som på många andra golfbane/fastighets projekt i Spanien. Här  böljar golfbanan fram lite försiktigt för sig själv i vad som kan liknas vid en lång sänka.

Fairways är oftast generöst breda, men faran ligger i ändå sneda drives, kommer du utanför är bollen borta i de täta lentiscobuskarna.
All vegetation, träd och buskar, är naturliga i området, här finns inga palmer. Två vattenhinder, men en bäck som löper längs med flera hål.
Och 112 bunkrar! Vilket är en av designern Cabell Robinsons ”signaturer” där bunkerformen sällan är rund eller oval utan snarare har en massa ”fairwaytungor” in runt kanterna.

Finca Cortesin mäter 6 800 meter från svart tee och två kilometer kortsre (!) från röd tee. Man kommer att ha upp till åtta olika tee, så att banan kan spelas på många olika sätt av många olika kategorier spelare.
Hål nr 10 är ett par tre med ett brant nerförslut och bra med plats för åskådare till vänster om greenområdet. Det blir nog ett av tävlingens favorittillhåll. Och 4:an. En par 4, med vatten framför green, nåbar med drive om man är lite djärv [och har lite tur]. Ett utmärkt matchspelhål.

Banans stora mer okontrollerbara svårighet är vinden. Levante, den ostliga vinden är lättare, den västliga är mest motvind, då blir det svårt. n

Mer info:
www.volvoworldmatchplay.com

Så här hittar du till Finca Cortesin:
Från Málaga och Marbella.Motorvägen AP7 mot Algeciras – Cadiz.
Efter att ha passerat Estepona,
ta avfart 153.
Vid rondellen ta tredje avfarten som heter A7 Algeciras – Cadiz.
Följ A7 mot Algeciras and Sotogrande.
Efter tredje rondellen ta nästa höger och följ skyltar till parkering.


HÄR SPELAS ÅRETS EUROPATOUR I SPANIEN

5 - 8 maj
Open de España,
Real Club de Golf El Prat,
Terrassa, Barcelona.

12 - 15 maj
Iberdrola Open,
Pula GC, Son Servera, Mallorca.

19 - 22 maj
Volvo World Match Play Championship, Finca Cortesin GC, Casares.

6 - 9 okt
Madrid Masters, TBA, Madrid.

20 - 23 okt
Castelló Masters Costa Azahar, Club de Campo del Mediterráneo, Castellón, Valencia.

27 - 30 okt
Andalucia Valderrama Masters,
Club de Golf Valderrama, Sotogrande.


Göran Zachrisson, svensk golfs nestor och golfkommentator bevakade förstås Volvo World Match Play Championship när tävlingen spelades här hösten 2009. ”Det här är en otroligt fin bana, jag har nog inte varit med om bättre greener”, sa han då. ”Jag rekommenderar gärna ´grabbgänget´ att åka hit.
Göran Zachrisson menade att Finca Cortesín var en typiskt modern bana, perfekt anpassad till TV-sändningar och byggd på en plats som inte skulle vara möjlig förr.
– På den här banan vinner den bäste spelaren.

Göran Zachrisson, svensk golfs nestor och golfkommentator bevakade förstås Volvo World Match Play Championship när tävlingen spelades här hösten 2009. ”Det här är en otroligt fin bana, jag har nog inte varit med om bättre greener”, sa han då. ”Jag rekommenderar gärna ´grabbgänget´ att åka hit. Göran Zachrisson menade att Finca Cortesín var en typiskt modern bana, perfekt anpassad till TV-sändningar och byggd på en plats som inte skulle vara möjlig förr. – På den här banan vinner den bäste spelaren.

Två svenskar, Robert Karlsson (bilden) och Johan Edfors är hittills klara för årets upplaga av Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesin

Två svenskar, Robert Karlsson (bilden) och Johan Edfors är hittills klara för årets upplaga av Volvo World Match Play Championship på Finca CortesinFinca Cortesins stora mer okontrollerbara svårighet är vinden. Levante, den ostliga vinden är lättare, den västliga är mest motvind, då blir det svårt

Finca Cortesins stora mer okontrollerbara svårighet är vinden. Levante, den ostliga vinden är lättare, den västliga är mest motvind, då blir det svårt


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255