Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med oss! - Lediga platser till åtta dagars pilgrimsresa till Santiago de Compostela

Annons - Svenska magasinet
Slutmålet på resan är Santiago de Compostela

Slutmålet på resan är Santiago de Compostela

Res med oss! - Lediga platser till åtta dagars pilgrimsresa till Santiago de Compostela

2011-03-08

Upplev Nordspaniens vackra landskap som är grönt och kuperat och med några av Spaniens bästa stränder. Regionerna Baskien, Kantabrien och Asturien har en underbar natur och en spännande historia. Här har vi fina sandstränder som än så länge inte är upptäckta av den internationella massturismen. Åtta dagar från den 30 maj till 6 juni. Det finns ännu lediga platser till resan.


Version för utskrift Skicka till en vän

Programtext: Siv B. Ling

Kristenhetens tre främsta pilgrimsmål är Sankt Jakobs grav, Det Heliga Landet och Rom. Under medeltiden var pilgrimsfärden till Sankt Jakobs grav Europas viktigaste kulturella resväg. Den är som den enda resvägen i världen upptagen på Unescos förnäma lista över monument och platser av särskild kulturell betydelse.

På pilgrimsvägarna blev det uppfört ett stort antal vackra byggnader i romansk stil som kyrkor, kloster, härbärgen och sjukhus som hjälp till de många pilgrimer under deras långa och besvärliga väg till aposteln Jakobs grav.

Till aposteln Jakobs grav vallfärdades bland annat den helige Franciskus av Assisi, heliga Birgitta från Sverige, hennes make Ulf Gudmarsson och hennes far, lagmannen Birger Persson.
På vår pilgrimsresa åker vi bekvämt vissa sträckor i buss, (där bagaget kan ligga kvar då vi vandrar), och vi övernattar på hotell där vi har frukost och middag.
Denna resa kan börja i Málaga eller Madrid.

Dag 1, (30/05) Málaga-Madrid-Bilbao
Avresa med AVE-tåget från Málaga till Madrid, därifrån fortsätter vi med buss och gör uppehåll för lunch, (inkluderad) i närheten av Aranda del Duero. Efter lunch fortsätter vi till Baskiens största stad, Bilbao, där vi bor på hotell Nervión som är centralt beläget vid floden Nervión, inom gångavstånd till gamla stadskärnan, centrum och till den kanadensiske arkitekten Frank Gehry´s mästerverk, Guggenheim-museet. Middag och övernattning.

Dag 2, (31/05) Bilbao-Castro Urdiales-Santander
Efter frukost på hotellet åker vi ca 30 km till Castro Urdiales, som ligger i Kantabrien. Vi går runt lite i staden vars strand och hamn ligger vackert längst in i en bred bukt, innan vi börjar vår pilgrimsvandring till Guriezo (ca 12 km) där bussen väntar. Vi åker vidare till Laredo som tidigare var en liten fiskestad men har nu utvecklats till en mondän turistort med den längsta stranden i Kantabrien (4 km). Här gör vi uppehåll för att på egen hand äta lunch. Efter lunchuppehållet åker vi buss till Somos hamn i Santanderbukten, och tar färjan till andra sidan bukten. Bussen hämtar oss i Santanders hamn för en panoramatur i Kantabriens huvudstad, turen slutar vid vårt hotell Santemar. Fri tid, middag och övernattning.

Dag 3, (01/06) Santander-Santillana del Mar-Comillas-San Vicente de la Barquera-Covadonga
Efter frukost åker vi buss till Santillana del Mar, denna medeltida by som har vuxit upp kring den vackra kyrkan Colegiata de Santillana från 1100- och 1200-talet. Vi gör ett kort uppehåll på denna betagande plats innan vi fortsätter att vandra till Cobreces, (ca 12 km), under vandringen passerar vi byarna Arroyo, Cabarredondo och Novales.
Från Cobreces fortsätter vi med bussen till Villa de Comillas, en omtyckt plats bland spanska adelsfamiljer, här finns breda och fina sandstränder. Vi har fri tid för lunch och vandra runt i staden. Under eftermiddagen fortsätter vi med buss till El Tejo, därifrån ska vi vandra sex km till San Vicente de la Barquera som ligger dramatiskt högt upp på en klippa och är omslutet av en stadsmur. Efter besöket här åker vi buss till Monasterio de Covadonga, dit vi kommer i tid till mässan (kl 18.30). Covadonga är ett slags nationalhelgedom för Spanien. Här besegrade Don Pelayo morerna redan 718. Middag och övernattning på hotell Pelayo.

Dag 4, (2/06) Covadonga-Gijón-Ribadeo
Efter frukost åker vi buss till Llanes vid kusten, här börjar vi vandra till byn Niembro (ca 7.9 km). Där väntar bussen och vi fortsätter till Ribadesella vid floden Sellas mynning där vi på nytt vandrar ytterligare 7.3 km till La Vega där vi tar bussen till Gijon där vi gör lunchuppehåll. På eftermiddagen åker vi buss igen till Tapa de Casadiego där vi gör dagens sista vandring efter kusten till byn Viña (ca 6 km), därifrån buss till vårt hotell i Ribadeo vid den Galisiska kusten. Middag och övernattning på hotell O Cabazo.

Dag 5, (3/06) Ribadeo-Santiago de Compostela
Efter frukost lämnar vi kusten och kör in i provinsen Lugo till Vilanova de Lourenza därifrån vandrar vi cirka tio km till den historiska staden Mondoñeo. Med bussen fortsätter vi till Monasterio de Sobrado das Monxes där vi ska besöka klostret Benedictino och vi har fri tid till lunch. På eftermiddagen går vi 8,5 km från Gandara för att komma fram till den Franska vägen i la Villa de Arzúa, därifrån fortsätter vi till Santiago med ett kort uppehåll i Monte el Gozo. Middag och övernattning i Santiago de Compostela hotell Gelmirez.

Dag 6, (4/06) Santiago-Finisterra-Santiago de Compostela
Efter frukost på hotellet utflykt till Finisterra, med besök vid fyren och en vandring på 4 eller 8 km. Middag och övernattning på hotell Gelmirez i Santiago de Compostela

Dag 7, (5/06) Santiago de Compostela-Zamora
Efter frukost på hotellet pilgrimsmässa i katedralen klockan 12. Fri tid för lunch innan vi fortsätter till Zamora. Middag och övernattning på hotell Rey don Sancho.

Dag 8, (6/06) Zamora-Madrid-Málaga
Efter frukost har vi möjlighet att närvara vid mässan klockan 10 i katedralen från 1100-talet innan vi fortsätter mot Madrid klockan 11. Vi äter lunch (ingår) under vägen. AVE tåget till Málaga avgår kl 17.35 och anländer Málaga kl 20.25.

Pris per person (min 25 personer)  från Madrid: 725 EUR, från Málaga 795 EUR

I priset ingår:
3*** hotell i Bilbao, Ribadeo och Santiago de Compostela
4**** hotell i Santander och Covadonga
Sju nätter med halvpension, frukost och middag, plus modern långtursbuss på hela resan från och till Madrid samt färjan Somo-Santander.
Pristillägg för enkelrum under resan är 200 euro.
Två luncher, dag 1 och dag 8.

Researrangör: Ruta Solar

Guide på resan: Siv Ling, E-post: [email protected], tel: +34 609 577 162
Anmälan till resan görs hos Ruta Solar Resebyrå, Pasaje La Pandereta, s/n 29640 Fuengirola
Tel: +34 952 47 99 54, +34 952 47 99 54, E-post: [email protected]


Gijón

Gijón

Vi åker färja mellan Somos och Santander

Vi åker färja mellan Somos och SantanderDen kanadensiske arkitekten Frank Gehry´s mästerverk, Guggenheim-museet

Den kanadensiske arkitekten Frank Gehry´s mästerverk, Guggenheim-museet


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255