Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Anders Rönquist – ny svensk Madridambassadör

Annons - Svenska magasinet
Anders Rönquist, 51 år, blir svensk ambassadör i Madrid

Anders Rönquist, 51 år, blir svensk ambassadör i Madrid

Anders Rönquist – ny svensk Madridambassadör

2005-06-22

Anders Rönquist, 51 år, blir svensk ambassadör i Madrid efter Lars Grundberg. Han tillträder tjänsten den 1 september. ”Spanien har alltid varit en drömpost. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Spanien med sin stora kulturella rikedom”, säger den kommande Madridambassadören i en intervju i Svenska Magasinet


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

När Svenska Magasinet når Anders Rönquist befinner han sig på midsommarsemester i Riga, Lettland. Anders har tills helt nyligen varit chef under sju år på UD:s enhet för folkrätt och mänskliga rättigheter. Han har tidigare varit vid den svenska FN-delegationen i New York mellan 1995 och 1998.

Gillar Almodóvar
Anders Rönquist är född i Mariestad. Hans fritidsintressen är resa, kultur, klassisk musik, opera och film som exempelvis Almodóvar. Den nye Madridambassadören intresserade sig tidigt för det spanska språket och läste spanska under tre år vid gymnasiet. I grunden är han jurist.
-Jag funderade länge på att bli domare men drömmen var att bli diplomat. Jag kom senare in på UD:s aspirantutbildning samtidigt som jag fortsatte med juridik.

Mänskliga rättigheter
Vid Utrikesdepartementet har Anders Rönquist specialiserat sig på mänskliga rättigheter som chef för denna enhet med 29 medarbetare. Den spansktalande världen ligger Anders Rönquist varmt om hjärtat.
-Jag har haft Latinamerika som specialitet i mitt arbete för folkrätt och mänskliga rättigheter. Nu ser jag verkligen fram emot att få komma till Spanien med sin stora kulturella bakgrund.

Stort ansvarsområde
Anders Rönquist har tidigare besökt Spanien i samband med semesterresor. Han gjorde en rundtur i Andalusien för ett tiotal år sedan.
-Ska bli intressant att få lära känna huvudstaden Madrid och fastlandet. Likaså hoppas jag att kunna besöka svenskkolonin på Costa del Sol vid något tillfälle, säger Anders Rönquist som inte vill komma med någon programförklaring inför flytten till Madrid.
-Madridambassaden har ett gott rykte på UD och min ambition är att fortsätta i samma goda anda. Jag känner trygghet i att det finns kontinuitet och en bra grundstomme med erfarenhet av Spanien vid ambassaden. Vi har ett stort ansvarsområde med 18 honorarkonsulat, inte minst för de många bosatta svenskar och turister som väljer Spanien.

Minst tre år
Fram till flytten och tjänstgöringen i Madrid ska Anders Rönquist på språkträning för att ”putsa upp spanskan”, som han själv uttrycker det.
Ambassadörsutnämningen i Madrid är på tre år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Lars Grundberg, tidigare svensk ambassadör i Madrid, blir ny ambassadör i Köpenhamn.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255