Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Blöta äventyr på Solkusten

Annons - Svenska magasinet
Solkustens enda delfinarium ligger i Benalmádena Costa

Solkustens enda delfinarium ligger i Benalmádena Costa

Blöta äventyr på Solkusten

2005-06-22

Sugen att bada med ett sjölejon? Eller varför inte fotograferas med en delfin? Längs med Costa del Sol finns en mängd olika parker med allt från stupande vattenrutschbanor till livs levande krokodiler och tigrar. Frågan är bara: Vågar du lämna skuggan under parasollet för att bege dig ut på dessa äventyr? Om svaret är ja kan du här enkelt fylla din almanacka…


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Sofia Persson

Solkustens första delfinarium tillika Andalusiens enda delfinarium och pingvinarium, invigdes sommaren 2002 och har sedan dess lockat massor och åter massor av besökare från hela världen.
En av de mer udda attraktionerna som parken erbjuder, är möjligheten till att simma med ett sjölejon. Ja - du läste rätt. Den som vill kan här få dyka ner i en av poolerna och sedan plaska runt med det stora, blöta, svarta sjölejonet som annars ju brukar te sig ordentligt skrämmande.

Kodak-moment
Ett ”kodak-moment” så gott som något, och verkligen något att visa för barnbarnen i framtiden. ”Titta, det här är mamma när hon badade med ett sjölejon på Solkusten sommaren 2005…visst var hon modig…?”
Det här med att bada med sjölejon är det dock inte alla som vågar sig på, och det finns därför också betydligt lugnare alternativ. På delfinariet kan man som besökare till exempel besöka en delfinshow, känna kylan inne hos pingvinerna, eller varför inte bara strosa runt och titta på flamingofåglarna, papegojorna och parkens alla andra vackra djur?
För barnfamiljer finns det dessutom mycket kringaktiviteter, så som lekplatser, uppvisningar och shower. Ingen ska behöva ha tråkigt.

Ännu mer action
För den som är ute efter ännu mer action än ett dopp med sjölejon innebär så finns det utmed Solkusten också ett antal vattenparker som Parque Acuatico Mijas, Aquatropic (Almuñecar), och Aquapark (Torremolinos), tre alternativ så goda som några för den som inte är rädd för kallsupar, och som gillar att skrika högt, åka snabbt, och falla fritt.
Det fina i kråksången när det gäller samtliga av de här parkerna är också att det faktiskt finns något för alla, gammal som ung, våghalsig som halvskraj och kille som tjej.
Vattenparken i Almuñecar är dessutom Solkustens enda havsvattenpark, och den som inte är tillräckligt slut efter dagens strapatser, ja den kan där också festa under nätterna, då man håller disco för de lite äldre. Blöta dagar, blöta kvällar och blöta nätter…
På Solkusten kan den som vill få hela paketet.
Frågan är bara om du orkar, vill och kanske framför allt törs…Parque Acuatico Mijas

Parque Acuatico Mijas


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255