Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Med vind i seglen

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Med vind i seglen

2005-06-13

Varma vindar, milslånga vita stränder och en gassande sol som blänker i Atlanten. Vad mer kan man önska sig. I sommar reser vi till Tarifa och surfar


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Malin Göthberg

Sanden nästan bränner under fötterna när jag står och tittar ut mot havet. Mot horisonten tecknar sig vindsurfare och kitesurfare med skärmar i alla regnbågens färger. Längre bort höjer sig Atlasbergen och det marockanska fastlandet och man kan skymta någon enstaka segelbåt.

Träffpunkt
Stämningen är prestigelös. Alla är glada, ödmjuka och trevliga. I Tarifa hjälper alla varandra om det trasslar till sig med skärmen eller brädan.
Hundar, valpar, katter och deras ungar leker med varandra på stranden. Har de tur, kan de få en bit mat vid den charmiga lilla strandbaren som ligger strax intill surfshopen Spin Out Windsurfing centre Tarifa (tlf 956 236 352).
När magen börjar kurra och musklerna värker är strandbaren den självklara träffpunkten. Här hörs glada röster från alla världens hörn. Det genomgående samtalsämnet är morgonens timmar på vattnet.

Hyra utrustning
På Spin Out kan du hyra surfingbräda, våtdräkt, skor och sele. Här kan du ta lektioner i surfing, från nybörjare till avancerad. Du bestämmer själv om du vill gå i grupp eller få privatlärare. Som avancerad vindsurfare kan du lära dig de senaste tricken och hoppen.
Även om du inte är någon hängiven surfare, så är Tarifa ett självklart resmål. Bara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen.

Fem stränder
Runt Tarifa finns det fem stränder. Los Lances, Punta Paloma, Valdevaqueros, Playa Chica och Bolonia som populär bland nudister. Om du inte bara vill gå långpromenader utmed havsbrynet eller ligga i vattnet och plaska erbjuds det en mängd aktiviteter i Tarifa-området.
Här kan du rida galopp utmed stranden i skymningen eller hyra en cykel och utforska området och hitta dina egna smultronställen. I gamla stadsdelen med dess ringmur kan du strosa på kullerstensgator. Här finns massor av historik.

Öppet om det blåser
Pa huvudgatan i Tarifa ligger ett hundra tal surfbutiker tätt inpå varandra. Här kan du köpa vindsurfingbrädor, kiteprylar och surfkläder. Den som letar efter cityklädsel får det svårt. Här regerar surfmodet.
Öppettiderna varierar beroende på hur mycket det blåser! Det hör inte till ovanligheterna att affärsbiträdena öppnar butiken i en blöt våtdräkt med brädan under armen.

Mysiga hotell
Det finns några mysiga och prisvärda hotell i Tarifa. Men boka i tid då det är stor efterfrågan under sommarmånaderna. Vill du gå ut och äta middag är ett besök på hotellets restaurang att rekommendera då utbudet av restauranger i centrum är i minsta laget.
Hotel som Punta del Sur (tlf 956 684 326) och Hotel Hurricane (tlf 956 68 49 19) är två trevliga hotell. Här hittar du god mat, mysiga rum, bra service och en mängd olika aktiviteter. Det erbjuds tennislektioner, cyklar, vindsurfingskola, träningslokaler och relax-avdelningar. Trevliga poolområden finns det också.

Läs mer på nätet:
www.elestrecho.comBara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen

Bara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255