Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nu jagas John Wallengren över hela Europa - kan vara i Tyskland

John Wallengren, 27, från norra Skåne pekas ut i spanska medier som den som är efterlyst för knivmordet på den 32-åriga tvåbarnsmamman Ángela del Carmen Pérez Alejandro i Las Palmas. Det uppger dagstidningen Canarias7.

Dagstidningen La Provincia uppger också att svensken tidigare har ingått i MC-gänget Brödraskapet. Han har en lång rad av brott bakom sig och dömts för misshandel, narkotikabrott, vapenbrott, olaga hot samt avtjänat flera fängelsestraff varav ett på 14 månader.

Så sent som i februari ifjol dömdes mannen för att ha misshandlat en kvinna i Skåne. Enligt medieuppgifter har mannen misshandlat flera tidigare flickvänner.

I juni anlände John Wallengren till Las Palmas och hyrde lägenhet nummer 32 på lägenhetshotellet El Charcón i stadsdelen Peña de la Vieja i Las Palmas på turistön Gran Canaria. I måndags hittades en 32-årig kvinna knivhuggen till döds i svenskens lägenhet.

”Han var en underlig man med ett farligt utseende. Jag mötte hans blick när jag hängde tvätt, det var en mördares blick” säger svenskens tidigare granne i Las Palmas till Kvällsposten.

De första uppgifterna pekade på att mannen hade flytt till Turkiet. Polisen där har gått igenom gränskontrollens databaser men inte hittat svenskens namn. Mannen har inte passerat turkisk gräns om han inte har använt falska ID-handlingar.

Nya uppgifter till Canarias 7 uppger att han tog flyget till Tyskland strax efter knivmordet i Las Palmas. Det var för drygt två veckor sedan.

Enligt Expressen.se landade svensken klockan 23:10 den 5 juli på Düsseldorfs flygplats. La Provincia uppger att svensken flög med bolaget Condor.

Nu samarbetar spansk polis med svensk polis och Interpol för att fånga in mannen. En europeisk arresteringsorder är utfärdad på svensken.

19.07.2013

Skicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa