Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Iwan Morelius har avlidit

Svenska Magasinets medarbetare Iwan Morelius avled hastigt i torsdags morse. Iwan och hustrun Margareta har varit bosatta i Campo Verde i Pilar del Horadada utanför Alicante på Costa Blanca under flera år.

25.06.2012

Av Ola Josefsson

Iwan gav ut månadshäftet Läst & Hört i Hängmattan tillsammans med hustrun Margareta där det publicerades nyheter om böcker, magasin, CD och talböcker. Här gavs författarporträtt och intervjuer och de bedrev antikvarisk verksamhet. I juni kom Läst & Hört i Hängmattan ut för 151:e gången.

Under flera år medverkade Iwan och Margareta i Svenska Magasinet med recensioner av böcker, intervjuer och artiklar. Iwans stora intresse var NHL-ishockey, deckare, James Bond och jazz.

Han var en hängiven fantast till Montreal Canadiens. Redan 1946 började hans stora intresse för hockey och då i första hand den fina hockey som spelades i England av kvarstannade kanadensare efter andra världskriget. De bildade en engelsk hockeyliga med lag som Harringay Racers, Streatham och Brighton Tigers berättade Iwan för mig i våras.
 
Iwan brevväxlade med ett antal i Brighton som Bobby Lee och Lorney Trottier. Den senares brorson träffade Iwan i New York då han spelade för New York Islanders och dessutom vann skytteligan i NHL.
 
Sedan övergick Iwans intresse till NHL där hans favoritlag var Montreal Canadiens som han fick se spela live vid hans första besök i New York som medlem i MWA.
 
Vi är många som sörjer Iwan Morelius bortgång. Våra tankar i denna stund går i första hand till hustrun Margareta samt barn och barnbarn.
 
Iwan Morelius blev 80 år gammal.
 
Bildtext: Iwan Morelius, här i Montreal Canadiens klassiska tröja, avled hastigt i torsdags morse

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö