Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bar överkropp i Marbella centrum ger böter upp till 750 euro

Från i sommar blir det böter upp till 750 euro för den som går med bar överkropp i stadsmiljö i Marbella. Det gäller även för den som går iförd endast badkläder. Det visar den nya kommunala förordningen.

Redan ifjol diskuterades ett förbud mot att gå med bar överkropp i stadsmiljö i Marbella. Nu finns förbudet i den kommunala förordningen skriver Diario SUR. Den väntas få grönt ljus i kommunfullmäktige.

Förordningen finns med i kapitel 11 över ordningsregler och beteenden som stör fredlig samexistens. Artikel 63 gäller uppföranderegler som uttryckligen förbjuder nakenhet på offentliga platser eller att bara vara iförd underkläder eller andra minimala plagg som exempelvis badkläder som bara skyler könsorgan eller intima delar medan överkroppen är bar.

Det blir även förbud mot att erbjuda sexuella tjänster på offentliga platser inom en radie på 500 meter nära skolor, vårdcentraler, platser för minderåriga som lekparker eller andra offentliga byggnader.

Att ge uttryck för främlingsfientliga, rasistiska, sexistiska eller homofobiska tankar och idéer betyder böter på upp till 1.500 euro.

12.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän