Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hundens dag i Fuengirola

Söndagen den 15 april firas den nionde upplagan av det populära hundevenemanget i Fuengirola, evenemanget börjar klockan 10 på förmiddagen.

Syftet med tillställningen är att öka medvetenheten om våra husdjurs behov, främja kärleken till djur och att förhindra djurmisshandel.

Allt startar klockan tio på Plaza de España, därifrån promeneras det till Sohail borgen. Deltagarna kommer att få en påse i form av ett ben som gåva, en gåva som är tänkt att påminna om skyldigheten att hålla rent efter sina djur och att hålla staden ren, dessutom kommer det i år att delas ut ballonger till barn.

10.04.2018

När marschen anländer till parken vid Castillo Sohail har organisatörerna förberett många aktiviteter och det finns stånd från: Veterinärkliniker, djuraffärer, föreningar och andra rörelser relaterade till djur. Det finns också en adoptionszon som förvaltas av ”Parque Zoosanitario Municipal Animal-Domus, där finns det flera hundar som väntar på att bli adopterade. Detta ingår i en kommunal kampanj för att undvika hemlösa husdjur med slogan ”lämna mig inte jag är ditt ansvar”.

I programmet ingår hundutbildningsutställningar, nationalpolisens hundavdelning, ledarhundar mm. En nyhet för i år är utställningen med ”Disc Dog”, en hundsport där hund och ägare agerar med olika flygande saker och frisbees.

I restaurangområdet kan det köpas mat och dryck, intäkterna från detta går till föreningen för släktingar till patienter med Alzheimers ”Asociación de Familiares de Enfermos de Alzheimer (AFA)”.
Dia del Perro

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet