Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fuengirolas kända ”Hungriga gatan” kan få monument

Restaurangkvarteret ”calle del Hambre” i Fuengirola känner de flesta till. Området ”calle del Hambre” eller ”Hungriga gatan”, refererar till calle Moncayo och De la Cruz. Det är ett gammalt område i Fuengirola som kännetecknas av ett omfattande och varierat utbud när det gäller mat. Mer än 60 restauranger och barer finns i kvarteret.

Nu har lokalpolitikern Javier Toro (Ciudadanos) kommit med förslaget att ett litet monument bör resas i Fuengirolas kända restaurangkvarter. Monumentet ska i så fall resas vid vägarna Moncayo och Cruz som får räknas till ingången till ”Hungriga gatan” eller ”Fish Alley” och ”calle del Hambre” som den också heter bland turister skriver Diario SUR på måndagen och berättar historien om den klassiska restauranggatan i Fuengirola.

Det är inte bara invånare och turister i Fuengirola som tar sig till ”Hungriga gatan”. Det kommer turister från hela kusten.

Första gången som calle de Moncayo nämns är 1870. April 1922 beslutade kommunen att calle del Huerto och calle de Moncayo skulle bli en gata som fick det senare namnet. Under en kort period från 1936 var gatans namn calle del Sargento Vázquez.

Det var först 1972 som gatan blev synonymt med barer och restauranger. Det började med Sergio Bracci som startade ”O mamma mía” som blev den första italienska restaurangen i Andalusien. Den finns kvar på calle de la Cruz. Senare öppnade en tapasbar med namnet Miguel och därefter följde restaurang efter restaurang.

”Hungriga gatan” är också känd under namnet ”Fish Alley” bland många turister utifrån.

12.03.2018
Matchat innehåll SvM:
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö