Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Första dödsoffret kopplat till könsrelaterat våld i provinsen

En man har gripits efter att en 44-årig kvinna sent igår kväll hittades död i sin bostad i La Viñuela öster om Málaga. Enligt lokala spanska mediers nätupplagor ska den gripne vara kvinnans partner sedan några månader tillbaka. Det är det första offret i år som kopplas till könsrelaterat våld. Både offret och gärningsmannen är spanska medborgare.

Diario SUR uppger att den döda kvinnan hittades med omkring 30 skärsår orsakade av en kniv, strax före midnatt. Guardia Civil var först på platsen efter att en anmälan hade kommit in.

En misstänkt gärningsman hade setts lämna bostaden vid 18-tiden på måndagskvällen. Enligt uppgifter från Guardia Civil som Diario SUR hänvisar till ska offrets son sett mannen lämna bostaden blodig.

Den misstänkta gärningsmannen greps på tisdagen i Marbella.

Händelsen väcker stor bestörtning bland många idag. Provinsstyrelsen ordförande Elias Bendodo skriver på Twitter att han känner sig bestört efter händelsen med årets första dödsoffer i provinsen Málaga som kopplas till könsrelaterat våld.
”Jag hoppas att detta blir det sista. Det finns beteenden mot kvinnor som vi inte kan acceptera. Jag hoppas att vi slipper detta gissel”.

Myndigheterna har på tisdagen återigen gått ut med information om den tipstelefon där allmänheten kan anmäla misstänkta fall av könsrelaterat våld. De telefonnummer som är aktuella är 900 200 999 och 016.

13.02.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa