Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Lättare för turister anmäla stölder i Puerto Banús

För att öka säkerheten och servicen till turister blir det möjligt inom kort att göra brottsanmälan i fritidshamnen Puerto Banús. Nationalpolisen kommer att finnas på plats under hela året för att hjälpa turister vid stölder eller när de förlorat ID-handlingar.

Det nya kontoret byggs på Plaza Antonio Banderas. Det går under benämningen SATE (Servicio de Atención al Turista Extranjero) där utlänningar och turister ska kunna göra polisanmälningar när de utsatts för brott. Sedan 2013 finns ett liknande kontor vid Apelsintorget Plaza de los Naranjos i Gamla stan.

Anmälningskontoren ingår i inrikesdepartementets nya satsning med personlig säkerhet och service riktad till turister. Puerto Banús har många besökare året runt och vid behov ska polisen komma till hjälp snabbt.

Förutom att göra polisanmälan ska turister även få hjälp med att spärra kreditkort eller bankkort. Polisen ska även hjälpa till med att kontakta ambassad eller konsulat eller spåra försvunna anhöriga eller bortsprungna barn.

Personalen ska informera om vilka rättigheter den drabbade har. Vid kontoret kommer det att betjänas på engelska, franska, tyska och italienska.

I Spaniens finns det för närvarande 24 liknande kontor på turisttäta platser. De ingår i den säkerhetsplan för turister som sjösattes 2011. Enligt landets inrikesminister Juan Ignacio Zoido var det 2016 hela 41.799 turister som besökte dessa servicekontor. Det gjordes 20.182 anmälningar det året.

Även Benalmádena har förstärkt servicen sedan tidigare för utländska turister genom att öppna ett servicekontor, SATE (Servicio de Atención al Turista Extranjero).Kontoret ligger i samma byggnad som turistkontoret ”Oficina de Turismo” mitt emot nedfarten till fritidshamnen. Här får turister hjälp vid stölder eller förlorade ID-handlingar.

Tjänsten Servicio de Atención al Turista Extranjero (SATE) finns även vid Guardia Civil i La Cala de Mijas, Estepona och Málaga centrum.

13.02.2018 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö