Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Socialistiska borgmästare kräver järnväg till Nerja

PSOE har lagt fram ett förslag till kongressen om att det bör byggas en järnväg på östra Costa del Sol. Det är socialistiska borgmästare, fullmäktigeledamöter och aktiva i PSOE som vill att en järnvägsförbindelse med hög prestanda byggs i Axarquía-området och förbinder Málaga med Nerja.

Miguel Ángel Heredia, som sitter i kongressen för PSOE i provinsen Málaga träffade nyligen socialistiska borgmästare och andra PSOE-representanter i Axarquía för att påminna om att det var 14 år sedan ett projekt lades fram om en järnvägsförbindelse på östra Costa del Sol. Men så kom den ekonomiska krisen och projektet lades i träda.

När vi nu har tagit oss ur krisen är det hög tid för Utvecklingsdepartementet att ta tag i projektet igen, säger Miguel Ángel Heredia.

Enligt den studie som tidigare publiceras över en järnvägsförbindelse mellan Málaga och Nerja skulle den bli 44 kilometer. Linjen skulle få nio stationer i El Palo, La Cala del Moral, Rincón de la Victoria, Torre de Benagalbón, Benajarafe, Torre del Mar, Caleta de Vélez, Los Llanos i Torrox och Nerja.

När projektet lanserades för 14 år sedan låg kostnaden för järnvägslinjen på 688 miljoner euro. Enligt beräkningar skulle linjen få 11 miljoner resenärer om året. Restiden mellan Málaga och Nerja skulle bli 30 minuter.

Med tanke på att invånarantalet har stigit, inte minst under högsäsong under sommaren, har behovet av en järnvägsförbindelse ökat menar Miguel Ángel Heredia.

07.02.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö