Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Puigdemonts nya hem blir i Waterloo

Kataloniens brottsmisstänkte expresident Carles Puigdemont som befinner sig i Belgien i exil kommer troligtvis inte att återvända till Spanien frivilligt. Nu uppger den belgiska affärstidningen L'Echo att Puigdemont via en mycket god vän hyrt en större villa i Waterloo 25 kilometer söder om Bryssel för 4.400 euro i månaden.

Villan har hyrts av Puigdemonts nära vän, företagaren Josep Maria Matamala, och två månadshyror har betalats i förskott. Huset har en boyta på totalt 550 kvadratmeter, har sex sovrum, tre badrum, kök och garage med plats för fyra bilar. Villan ligger på Avenue de l'Avocat som fritt kan översättas till Advokatgatan…

Waterloo är av namnet ett känt samhälle. Det var här som Napoleon mötte sitt nederlag i sitt försök att återta Europa efter sin exil på ön Elba. Större villor, lyxvillor och herrgårdar finns i området liksom internationella skolor.

Det har varit oklart var Puigdemont har varit bosatt. Bilder har publicerats inifrån hotell Husa Park. Det finns även uppgifter på att han varit bosatt i en fastighet i Sint-Pauwels som ägs av mångmiljonären, flamländaren Walter Verbraeken som har nära kopplingar till det nya nationalistiska flamländska partiet N-VA.

Under fredagen flockades journalister vid villan. Det cirkulerar uppgifter att Puigdemonts gode vän Josep Maria Matamala ska ha klagat till mäklarfirman att uppgifter har läckt ut till media. Matamala är den person som hyrt villan åt expresidenten och ett hyreskontrakt undertecknades så sent som i onsdags.

Så frågan är nu om den brottsmisstänkte expresidenten vill flytta in i villan efter all uppmärksamhet.

(Foto: Google Street view)

02.02.2018

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö