Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Blodgivare behövs snarast, blodreserverna är mycket låga.

Málaga Transfusion Center (CRTS) behöver snabbt få in fler blodgivare, reserverna är nu nere på 50% av vad som är vanligt vid denna tiden på året.

Huvudanledningen till att reserverna har gått ner så kraftigt är att många av de ordinarie blodgivarna är sänkta av influensa och förkylningar. CRTS har 500 enheter i reserv, något som motsvarar två dagars förbrukning i Málaga stad. Samt 500 blodenheter som distribueras ut till alla sjukhus i provinsen.

Direktören för CRTS, Isidro Prat , försäkrar att provinsen behöver 250 givare om dagen för att tillgodose sina behov, främst inriktade på nödsituationer, kirurgiska ingripanden och transplantationer. När det gäller de grupper som behöver fler reserver pekade Prat på att alla är under minimigränsen men mest saknas noll positiv och noll negativ.

CRTS tar emot cirka 50 givare dagligen och alla givare som kommer under de närmaste veckorna blir belönade med inbjudningar till något av museerna i staden, bland andra Picasso, Carmen Thyssen och Ryska museet.

01.02.2018

För att donera blod skall man vara frisk och mellan 18 och 65 år samt väga över 50 kg. Vid varje donation i Spanien så tas det 450 ml blod.

CRTS tar emot blodgivare på fler platser än i Málaga, var och när (uppdateras dagligen) se hemsidan: Centro Regional de Transfusión Sanguínea de Málaga. Här kan du se kommande platser flera dagar framåt: Próximas colectas en Málaga.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö