Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenska 55-plussarna älskar Spanien

Den nya SeniorBarometern visar att Spanien är klar etta när Sveriges seniorer, 55+, väljer resmål. Nära till bad, stad och många aktiviteter är vad som gäller visar en färsk undersökning. Sex procent uppger att de bor i ett eget hus/lägenhet under sin tid utomlands.

Den senaste SeniorBarometern genomförd av medlemsföretaget Smart Senior, visar att närmare hälften av Sveriges seniorer väljer Spanien som favoritresmål när de i undersökningen ska välja sina tre främsta resmål. Grekland och Italien kommer på andra respektive tredje plats följt av Sverige på fjärde plats.

Undersökningen visar också att majoriteten av Sveriges seniorer, 59 procent, bokar själva sin semesterresa på nätet. Endast var tredje senior tar hjälp av en resebyrå för att boka semesterresan. Fyra procent av seniorerna väljer att boka reguljärflyg själva.

Seniorerna väljer fortfarande att bo på hotell när de är ute och reser (74 procent). Endast 6 procent uppger att de hyr hus eller lägenhet när de är på semesterresa. Lika många, sex procent, uppger att de bor i ett eget hus/lägenhet under sin tid utomlands.

Fem procent av seniorerna väljer att bo hos vänner eller familj när de är ute och reser och fyra procent av seniorerna uppger att de bor i husvagn/husbil.

Närheten till bad/stranden är det viktigaste när senioren (53,5 procent) bokar boende utomlands. 44 procent av seniorerna uppger att de vill ha ett stadsnära boende. 21 procent uppger att boende med många aktiviteter på området är viktigt vid val av boende.

När seniorerna är ute och reser är det främsta skälet att få koppla av och komma bort. Det uppger 44 procent av seniorerna i undersökningen när de blev tillfrågade vilka de tre främsta skälen var till deras senaste semesterresa. 41 procent uppgav sol och bad som ett av de tre främsta skälen till semesterresan. För var femte senior, 21 procent, var det möjligheten att upptäcka ett nytt land som lockade mest.

30.01.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö