Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Estepona får ryskortodox kyrka

Inom kort inleds arbetet med en ryskortodox kyrka i Estepona. Kommunen har gett sitt godkännande till projektet och den tomt på 5.844 kvadratmeter där kyrkan ska byggas. Det är stiftelsen Fundación Iniciativa Ortodoxa Rusa som ska bygga i området Arroyo de Las Cañas.

När väl arbetstillståndet med att uppföra kyrkan är klart ska projektet ta 18 månader. Förutom kyrka som används i samband med religiösa mässor blir det även ett kulturhus.

Stiftelsen säger i ett uttalande att förutom den ryskortodoxa kyrkan med gudstjänster blir det ett kulturellt centrum för undervisning, marknadsföring, studier och utveckling av rysk kultur i Spanien.

Det blir den första ryskortodoxa kyrkan som uppförs i Andalusien. Tidigare har ryskortodoxa kyrkan fått hyra lokaler på kusten.

Det fanns tidigare ett projekt i Azalea Beach, San Pedro Alcántara, Marbella men där blev motståndet från grannarna för stort vilket gjorde att det rann ut i sanden.

Budgeten för projektet i Estepona ligger på 1.130.000 euro vilket är betydligt mindre belopp jämfört med projektet i Marbella som skulle kostat fyra miljoner euro. Ryskortodoxa kyrkan behöver inte betala någon avgift till kommunen för tomten eftersom de anses vara en ideell organisation.

29.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö