Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Karnevaler i Spanien 2018

Det är karnevaler i hela den katolska världen nu före påsk och inte minst då i Spanien, vissa av dem är riktigt spektakulära och alla är absolut sevärda. De första karnevalerna har redan startat och fler startar i morgon en av dessa är karnevalen i Las Palmas de Gran Canaria.

En karneval är en festival som äger rum före påskfastan, den största och klart mest kända är den i Rio de Janeiro. Men den näst största är karnevalen i Santa Cruz de Tenerife, den inleds 40 dagar före påsk och varar en dryg vecka och myndigheterna beräknar deltagarantalet till över en miljon. Även karnevalen i Cádiz är mycket välkänd och den varar i två veckor. Den är framförallt känd för sina satiriska musikgrupper, det visas mycket av dessa i spansk tv varje år.

Men karnevaler finns lite överallt, framförallt i den katolska världen och Spanien har gott om dessa företeelser. Den första säkert dokumenterade benämningen ”karneval” daterar sig till 1142, men företeelsen i sig är betydligt äldre. Enligt historikerna fanns motsvarade firande redan i Sumer (södra Irak) och Egypten för mer än 5.000 år sedan. Ordet "carne vale eller carnevales" kommer troligen från medeltidslatinet eller Italienskan och betyder "ta bort köttet", eftersom man som kristen inte förväntas äta kött under fastan.

25.01.2018

Några av årets viktigaste spanska karnevaler:

  • Las Palmas de Gran Canaria 26 januari – 18 februari
  • Torrevieja 2 – 11 februari
  • Málaga 3 – 11 februari
  • Marbella 4 – 17 februari
  • Santa Cruz de Tenerife 7 – 18 februari
  • Cádiz 8 – 18 februari
  • Alicante 8 – 18 februari
  • Cordoba 8 – 18 februari
En betydligt mer komplett lista finns här: https://www.nuestrasfiestas.com/carnaval-2018/

Karnevalen i Cadiz är lite specielll, läs mer om den och om själva staden här: Solnedgångens stad.
Karneval på kanarieöarna
Bildtexter: Översta bilden är från karnevalen i Madrid och den ovan är från Playa de las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria.
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö