Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Höga böter för hundskit i Málaga

Polisen kommer från och med idag att bötfälla hundägare som inte tar upp efter sina hundar med 217 euro och i vissa fall betydligt mer.

Det kommer också att bli sanktioner mot de hundägare som ännu inte har registrerat sin hunds genetiska profil (DNA) i kommunregistret.

Reglerna har i och för sig gällt sedan en tid men det har bara varit verbala varningar fram till och med nu. Så från och med idag gäller böter på 217 euro för hundägare som inte plockar upp och om det finns försvårande omständigheter då blir det dyrare. Det innebär att om hundens avföring finns på en lekplats eller liknande då stiger bötesbeloppet kraftigt, samma sak vid upprepad förseelse.

Polisen kommer också att kontrollera att hundar är införda i DNA-registret, det görs genom den obligatoriska identifikationen som skall finnas på hundar i Málaga eller genom det motsvarande kort som hundägaren skall ha.

Prover kommer också att tas på upphittad avföring på gatan för att bestämma vilken hund som är den skyldige och sen kommer ägarna att bötfällas. Den första tidsfristen för detta gick ut den 31 oktober 2017 och den har sedan förlängts – men nu är tiden för silkesvantarna över.

24.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö