Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Lidl slutar sälja ägg från burhöns i Spanien

Som den första distributionskedjan i Spanien så upphörde Lidl med ägg från burhöns den 1 januari 2018.

Omställningen från burhöns till frigående höns började för Lidl under 2013 (då slutade Lidl med burhönsägg i Sverige) och det skall vara helt infört senast 2025.

De ägg som Lidl saluför i Spanien kommer från fyra spanska leverantörer, så de kan garantera ursprunget till 100%. "Våra ägg är spanska och vi kommer inte att tillgripa import vid större efterfrågan eftersom våra leverantörer har haft dessa år på sig att anpassa sina gårdar" säger Lidls inköpschef Miguel Paradela. Åtgärden har som första företag certifierats av AENOR "Asociación Española de Normalización y Certificación” med etiketten “Bienestar Animal”.

Det är inga små investeringar som äggleverantörerna har gjort, två av de spanska leverantörerna Garcia Puente och Granja San Miguel har gjort investeringar på över 40 miljoner euro för att anpassa gårdarna till frigående höns.

22.01.2018

Lidl har dessutom deklarerat att detta bara är "första steget av fler" eftersom de arbetar på att utvidga djurskydd och hållbarhetsåtgärder även gentemot andra djur, men de har ännu inte avslöjat vilka arter som kommer näst.

El Corte Inglés och Mercadona har för sin del meddelat att även de engagerar sig i djurens välbefinnande och att de gradvis drar tillbaka försäljningen av ägg från burhöns fram till tidsfristen för avskaffandet av burhöns år 2025.
Kategorier på äggBildtext: Lidl i Spanien säljer numera bara ägg kategori 0, 1 och 2. Källor: Lidl och spanska dagstidningar.




Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän








Vittsjö