Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Knarksmugglare höll polisen under uppsikt med radarsystem

Med hjälp av radarsystemet kunde narkotikasmugglarna fastställa polisens positioner. Nu har nationalpolisen i La Línea de la Concepción (Cádiz) avslöjat det system som smugglarna använt sig av för att hålla koll på var polisen befann sig. Totalt tio personer har gripits skriver nationalpolisen i ett pressmeddelande.

Två bostäder i La Línea var utrustade med två antenner som skulle lokalisera polispatruller i luften. Målet var att smugglarna inte skulle bli störda när hasch fördes över från Nordafrika till stränder i provinsen Cádiz.

Det var 2016 som polisen inledde en utredning kring en liga som har visat sig vara mycket sofistikerad uppbyggd. Med hjälp av ett radarsystem som bland annat bevakade luftrummet har narkotikaligan följt polishelikoptrarnas rörelser och på så vis utfört smugglingen när det var lämpligt.

Polisen har utfört 16 husrannsakningar i La Línea plus ytterligare två i Manilva och Estepona. Tio personer har gripits. Sedan utredningen inleddes har polisen kommit över 70.000 kilo hasch, 230 motorfordon (!) och 18 skjutvapen.

22.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö